Bieloruský Červený kríž sa priznal ku kradnutiu ukrajinských detí. Budeme v tom pokračovať, povedal jeho šéf

ta3/Samuel Drozda, Ukrainska pravda
19.7.2023 14:58

Bieloruský Červený kríž potvrdil, že sa zúčastňuje kradnutia ukrajinských detí z Ruskom okupovaných častí Ukrajiny do Bieloruska. Informovala o tom Ukrajinska pravda.

Bieloruský Červený kríž sa priznal ku kradnutiu ukrajinských detí. Budeme v tom pokračovať, povedal jeho šéf
TASR/AP

Rehabilitácia?

Predseda bieloruského Červeného kríža Dmitrij Ševcov sa priznal, že organizácia sa podiela na "vyvážaní" ukrajinských detí do Bieloruska, píše Ukrainska pravda, ktorá sa odvoláva na web publikácie Zerkalo. "Pobúrilo ma, keď ľudia, ktorí majú podľa mňa skazenú myseľ, nás obvinili z unášania detí, ktoré k nám prídu na rehabilitáciu," uviedol Ševcov. "Aby som bol úprimný, tak faktom je, že bieloruský Červený kríž sa na tomto aktívne podieľal, podieľa a bude podieľať," skonštatoval.

Ševcov tvrdí, že na Donbas prišiel, aby všetkým ukázal a presvedčil tých, ktorí obviňujú Bielorusko z kradnutia detí, že opak je pravdou. "Nemôžem povoliť poškodenie reputácie krajiny, bieloruského Červeného kríža a celkovo celého Červeného kríža," povedal.

Neutralita s písmenom Z

Publikácia Zerkalo tvrdí, že Ševcova videli v kamufláži s písmenom Z na oblečení. Písmeno Z je symbol podpory ruskej vojny na Ukrajine. Pravidlá Červeného kríža však uvádzajú, že členovia organizácie majú byť neutrálni. Medzinárodný výbor Červeného kríža uviedol, že tento incident vyšetruje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok