Pri Čertovici vypukol požiar. Hasiči zasahujú v ťažko dostupnom teréne

ta3/TASR
19.7.2023 11:20

V horskom sedle Čertovica v národnom parku Nízke Tatry v katastri obce Jarabá zasahuje pri požiari lesného porastu 17 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Požiar sa rozhorel v utorok večer v ťažko dostupnom teréne, s jeho likvidáciou začali hasiči v stredu ráno. Uviedol to riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Brezne Jozef Oravkin.

Pri Čertovici vypukol požiar. Hasiči zasahujú v ťažko dostupnom teréne
Reprofoto/Facebook - DHZ Brezno - mesto

K požiaru lesného porastu došlo asi 500 metrov pod vrcholom horského priechodu Čertovica na ploche približne 30 krát 30 metrov v ťažko dostupnom teréne. Podľa okresného riaditeľa HaZZ nejde o požiar plameňom, zasiahnutý je najmä čučoriedkový porast a staré popadané stromy. Hasiči začali ešte v utorok večer s prípravou prístupovej cesty, dokončiť sa im ju podarilo v stredu ráno.

"Dostali sme sa nad požiarisko a vytvorili sme dopravné vedenie. Pred 9.00 h sme začali likvidáciu požiaru, aktuálne prebiehajú likvidačné práce, rozkopávanie a zalievanie hrabanky," skonštatoval Oravkin s tým, že požiar je pod kontrolou a ďalej sa nerozširuje. Na mieste v súčasnosti zasahuje spoločne 17 hasičov, okrem príslušníkov HaZZ aj dobrovoľní hasiči z Valaskej a Brezna.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok