Nedbalosť i možné ľudské zavinenie. Na Slovensku vypuklo viacero požiarov

ta3/TASR
18.7.2023 12:09

Nedbalosť a neopatrnosť dospelých sú pravdepodobnou príčinou požiaru suchého a trávnatého porastu v obci Lehnice v okrese Dunajská Streda, pri ktorom zasahovali hasiči z Dunajskej Stredy v pondelok v popoludňajších hodinách. Požiar dvoch vozidiel na parkovisku na Budovateľskej ulici v Prešove vyšetruje polícia.

Nedbalosť i možné ľudské zavinenie. Na Slovensku vypuklo viacero požiarov
Facebook/Ministerstvo vnútra SR (ilu)

Plamene v obci Lehnice sa rozšírili na plochu približne 60 až 40 metrov a zasiahli aj uskladnené pneumatiky. "Tie následne zapríčinili silné zadymenie okolia. V čase príchodu hasičov už na mieste udalosti zasahovali členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Lehnice," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová.

V blízkosti miesta požiaru sa nachádzali ďalšie horľavé materiály a staré opustené budovy. "Hasenie požiaru prebehlo za použitia dvoch prúdov. Za súčasnej likvidácie prebehol aj monitoring okolitých budov, avšak k rozšíreniu požiaru do ich vnútorných priestorov neprišlo. Po uhasení požiaru boli menšie lokálne ohniská rozhrabané pomocou jednoduchých vecných prostriedkov," doplnila krajská hovorkyňa hasičov.

Požiar v Prešove

"Zo zatiaľ presne nezistených príčin plamene zachvátili nákladné auto a osobné auto značky Dacia, ktoré bolo zaparkované na parkovisku pri autoservise. Na nákladnom aute zhorela celá predná časť vozidla, a to karoséria kabíny s interiérom, predné pneumatiky, obhoreli korba v prednej časti pri kabíne na oboch stranách, spodná časť korby a zadné pneumatiky," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik s tým, že spôsobená škoda bola vyčíslená na 25-tisíc eur.

Ako ďalej povedal, na osobnom aute bola škoda vyčíslená na 1000 eur. "Cudzie zavinenie nateraz nebolo zisťovateľom príčin požiarov ani potvrdené ani vylúčené. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie cudzej veci," dodal krajský policajný hovorca.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok