Sme dobrá rodina, povedala matka. Taliansko začalo mazať lesby z rodných listov ich detí

ta3/Samuel Drozda, Pink News
18.7.2023 17:01

Vláda talianskej krajnopravicovej premiérky Giorgie Meloniovej zasiahla proti LGBTI+ ľuďom, a to konkrétne voči lesbám. Taliansko začalo odstraňovať mená lesbických matiek z rodných listov ich detí. Informoval o tom portál Pink News.

Sme dobrá rodina, povedala matka. Taliansko začalo mazať lesby z rodných listov ich detí
Canva

Návrat k "tradíciam"

Meloniovej populistická vláda urobila to, čo sa od nej čakalo. Začala útočiť na práva LGBTI+ ľudí presne tak, ako to pred svojim zvolením v roku 2022 naznačila. V severotalianskom meste Padua dostalo zatiaľ 27 rodín varovný list, ktorý ich informuje o zmene v rodných listoch. Táto zmena zasiahla životy 33 detí, píše Pink News.

Michela Leidiová a jej manželka Viola sú údajne jedným z troch lesbických párov, ktoré dostali takéto varovania. "Je to ako keby som neexistovala," povedala Leidiová. "Myslím si, že naša vláda sa bojí, že rodina, ktorá vyzerá inak, môže byť takisto šťastná, ak nie šťastnejšia ako tradičná rodina," doplnila matka.

Keď zákon škodí

"Na papieri je napísané, že Giulia (dieťa páru, pozn. red.) má jednu matku, ale my vieme, že má dve. Urobíme všetko preto, aby sme dokázali, že sme dobrá rodina," vyhlásila Viola. Talianský zákon uvádza, že ten člen páru rovnakého pohlavia, ktorý nie je legálne zaznamenaný ako rodič dieťaťa, by mohol stratiť opatrovníctvo, ak uznaný rodič zomrie alebo sa ich vzťah skončí.

Vanessa Finessová a Cristina Zambonová sú presne takým párom. Takisto žijú v Padue a na in vitro fertilizáciu použili vajíčko Zamboniovej v tele Finessovej. Hrozí, že Zambionova príde o rodičovské práva, napriek tomu, že Finesso má rakovinu. Finesso sa preto obáva, že ak umrie, tak podľa zákonu jej manželka príde o práva na opatrovníctvo ich dcéry. Niekoľko dúhových rodín chce údajne Taliansko opustiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok