Jamrichová po Wimbledone: Boli to úžasné tri týždne

ta3/TASR
18.7.2023 11:55

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová hodnotí účasť v semifinále juniorskej dvojhry i štvorhry na grandslamovom Wimbledone veľmi pozitívne. Vďaka tomu sa v rebríčku ITF v singli posunula z piateho na tretie miesto.

Jamrichová po Wimbledone: Boli to úžasné tri týždne
TASR/Jaroslav Novák

Vo dvojhre nestačila na druhú nasadenú Američanku Clervie Ngounoueovú 0:6, 3:6, ktorá nakoniec získala titul. Účasť v semifinále bol však pre Jamrichovú najlepší singlový výsledok na turnajoch veľkej štvorky. "Úprimne, po semifinále sa mi to ťažko hodnotí, keďže som ešte trocha sklamaná. Boli to však úžasné tri týždne v Londýne, kde som ukázala svoju kvalitu. Pomohla mi už exhibícia počas prípravy a aj turnaj v Roehamptone. Doma som síce na tráve netrénovala, ale dokázala som sa veľmi rýchlo adaptovať na tento povrch a neprekážali mi ani dlhé výmeny," povedala Jamrichová na tlačovej konferencii po návrate.


Vo štvorhre potvrdila formu s Taliankou Federicou Urgesiovou. Po víťazstve na januárovom Australian Open s ňou  dosiahla semifinále na Roland Garros a na tráve All England Clubu. Ako nasadené dvojky prehrali s českým párom Alena Kováčková, Laura Samsonová 2:6, 4:6. "Štvorhu beriem viac odľahčene. Dvojhra pre mňa znamená viac a myslím si, že som sa od Melbourne posunula tenisovo aj mentálne. Svedčí o tom aj odvrátenie dvoch mečbalov v druhom kole," dodala Jamrichová.

Výsledky 16-ročnej slovenskej talentovanej tenistky vníma veľmi pozitívne aj prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř: "Chcem jej pogratulovať a stále je vidieť, že má v sebe veľa emócií. Teší nás jej úspech, pretože to nie je každý rok a mali by sme si to vážiť. Má pred sebou ešte veľa práce, no myslím si, že je na dobrej ceste."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok