Nešťastie poľského aeroklubu. Pri pristáti narazilo lietadlo do hangáru, zomrelo päť ľudí

ta3 čtk
17.7.2023 22:20

V Poľsku zomrelo päť ľudí a päť je zranených po páde malého lietadla Cessna 208 na hangár na letisku Chrcynno vzdialenom asi 45 kilometrov od Varšavy. Poľskej stanici TVN24 to potvrdili hasiči. Podľa médií boli v lietadle členovia miestneho aeroklubu, chystali sa na skok s padákom.

Nešťastie poľského aeroklubu. Pri pristáti narazilo lietadlo do hangáru, zomrelo päť ľudí
Profimedia (ilu)

Na miesto povolali vrtuľník leteckej záchrannej služby. Svedkovia hovorili o silnom vetre a búrke, ktoré sa miestom prehnali.

Lietadlo Cessna pri pristátí za zlého počasia narazilo do hangáru, v ktorom sa pred nepriazňou počasia schovali ľudia. Nehoda zasiahla 14 osôb, z toho päť zomrelo, päť sa zranilo a štyria vyviazli bez úhony, uviedla hovorkyňa hasičov Monika Nowakowska-Brynda. Na mieste podľa nej zasahovalo desať hasičských vozidiel.

V lietadle cestovali traja ľudia, jeden z pilotov na následky nehody zomrel, ďalší dvaja boli hospitalizovaní, píše Gazeta Wyborcza. Stanica TVN24 tiež informuje o mŕtvom pilotovi, zomreli podľa nej aj ľudia z hangáru. Jeden zo zranených bojuje o život a jeden je vo vážnom stave, uviedol lekár Łukasz Tomasik, ktorý sa podieľal na záchrannej operácii.

Letisko v Chrcynne vzniklo tesne pred 2. svetovou vojnou, od 60. rokov 20. storočia ho používajú piloti motorových klzákov, vetroňov a ultraľahkých lietadiel. Sídli tu niekoľko organizácií, vrátane parašutistického oddielu varšavského aeroklubu, píše Gazeta Wyborcza.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok