V Česku sa zrazili dva autobusy. Účastníkom nehody bol aj slovenský autobus

ta3 TASR
17.7.2023 16:58

Približne 76 ľudí sa zranilo v pondelok popoludní pri nehode dvoch autobusov na diaľnici D2 pri Brne. Diaľnicu v oboch smeroch uzavreli. Vodič jedného z autobusov zomrel priamo na mieste. Informujú o tom televízia ČT24 a česká polícia.

Totožnosti zisťujú

Autobus slovenskej spoločnosti Turancar bol účastníkom pondelkovej nehody dvoch autobusov, pri ktorej zomrel vodič a zranilo sa približne 76 ľudí, uvádza ČT24. Vyplýva to z fotografií zverejnených hasičmi Juhomoravského kraja. Hovorca spoločnosti FlixBus, ktorá spolupracuje s firmou Turancar, Českej televízii potvrdil, že pri nehode nezomrel vodič ich autobusu. 

K nehode došlo podľa príspevku polície na sociálnej sieti Twitter na treťom kilometri diaľnice D2 v smere na Brno pri Rebešoviciach.

V oboch autobusoch utrpelo zranenia podľa najnovších údajov hasičov 77 ľudí, z nich 14 ťažké. Všetkých zranených sa už záchranárom podarilo z vozidiel vyslobodiť. Na mieste zasahovali desiatky sanitiek a tri vrtuľníky. Českému premiérovi Petrovi Fialovi ponúkol pomoc záchranných zložiek aj jeho slovenský kolega Ľudovít Ódor.

"Jeden z autobusov bol linkový, tam si mohol lístok kúpiť ktokoľvek. Zisťovanie totožnosti cestujúcich je ešte len pred nami," povedal v Českej televízii hovorca polície David Chaloupka. Juhomoravský hejtman Jan Grolich taktiež pre Českú televíziu uviedol, že v jednom z autobusov boli cudzinci, pravdepodobne Indovia. Tento autobus mal podľa servera Novinky.cz liberecké evidenčné číslo.

Narazenie zozadu

"Jeden z našich vodičov bol transportovaný do nemocnice," povedal hovorca FlixBusu Tomáš Beránek. Podľa neho bolo na palube tohto autobusu 35 ľudí a dvaja vodiči. Autobus išiel na linke z Budapešti do Prahy. Do autobusu Turancar/FlixBus narazil zozadu druhý autobus.

"Podľa políciou dosiaľ nepotvrdených informácií náš autobus brzdil do kolóny a ten za ním nestačil zabrzdiť," povedal pre Novu Beránek.

Server iDNES.cz napísal, že podľa jednej z vyšetrovacích verzií polície mohol mať jeden z vodičov zdravotnú indispozíciu.

Diaľnica bola po nehode uzavretá v oboch smeroch, vrtuľníky pristávali aj na priľahlom poli, kde v tom čase prebiehala žatva. Ako uviedli hasiči, diaľnicu sa v smere na Bratislavu medzičasom podarilo sprejazdniť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok