Sagan zvíťazil na GP di Camaiore

SITA
28.2.2013 18:28

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol svoje tretie tohtoročné víťazstvo, keď sa presadil v koncovke na štvrtkových jednorazových pretekoch GP di Camaiore v Taliansku. V záverečnom súboji zdolal Talianov Diega Ulissiho a Rinalda Nocentiniho.

Sagan zvíťazil na GP di Camaiore
SITA

V závere jazdila v popredí dvanásťčlenná skupina, skvelí vrchári Vicenzo Nibali, Michele Scarponi a Denis Meňšov sa však v kopcovitom teréne nedokázali zbaviť Sagana, ktorý v závere predviedol svoje kvality. Pre Slováka to bol prvý štart po zápale priedušiek na pretekoch Okolo Ománu, na ktorých pred ochorením triumfoval vo dvoch etapách.

"Na víťazstve mali veľký podiel tímoví kolegovia. Cítil som, že sa zlepšujem každým kolom a povzbudilo ma to. Keď sme prišli všetci spolu k záverečnému stúpaniu, kolega Moser bol vynikajúci v odrazení útokov a vďaka nemu sme finišovali v skupine. V tom momente prišiel rad na mňa, aby som dostal zo seba to najlepšie a zvíťazil. GP Camaiore boli tie pravé preteky na návrat do starého rytmu a zlepšenie kondície," povedal Sagan.

Dvadsaťtriročný rodák zo Žiliny sa po GP di Camaiore predstaví v sobotu na podujatí Strade Bianche a v nedeľu na nových pretekoch Roma Maxima v Ríme. Od 6. marca ho čaká premiérová tohtoročná účasť na podujatí WorldTour, keď sa zúčastní na Tirreno - Adriatico. 

Výsledky:
GP Camaiore (183 cm): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale, 2. Diego Ulisse (Tal.) Lampre Merida, 3. Rinaldo Nocentini (Tal.) AG2R La Mondiale

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok