Johnny Depp prichádza na Slovensko. Kto sú Hollywood Vampires?

ta3/ Lenka Klobučníková
18.7.2023 00:00

Pestrá partia amerických a bývalých anglických rockerov Hollywood Vampires začala svoje ďalšie turné od júna 2023 po celej Európe. Kapela, ktorá vznikla v roku 2012, pozostáva z rôznych rockových legiend a tvoria ju Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry a Tommy Henriksen. Už o pár dní sa predstaví aj na Slovensku.

Johnny Depp prichádza na Slovensko. Kto sú Hollywood Vampires?
Facebook/Hollywood Vampires

Hollywood Vampires majú za sebou už 28 koncertov a zostávajú im už len tri, medzi ktorými má byť aj Slovensko. Pôvodne sa mal koncert konať v obci Zvolenská Slatina, no miesto sa na poslednú chvíľu zmenilo. Hudobníci zo svetových kapiel pod menom Hollywood Vampires, ku ktorým sa pridal aj americký herec Johnny Depp, u nás vystúpia už 20. júla.

Posledné koncerty, na ktorých ešte vystúpia:

20. júl - Banská Bystrica (Amfiteáter Paľa Bielika) Slovensko

22. júl - SLUPSK (Legends of Rock) Poľsko

23. júl - Wolfsburg (Summerstage Autostadt) Nemecko

Skupina začala svoje prvé živé vystúpenia v septembri 2015 v Roxy Theatre (West Hollywood) v Los Angeles. Troch členov kapely sprevádzali basgitarista Duff McKagan, bubeník Matt Sorum, rytmický gitarista Tommy Henriksen a Bruce Witkin na klávesoch a gitare.

Členovia kapely

  • Alice Cooper

Vlastným menom Vincent Damon Furnier je americký spevák, skladateľ a herec, ktorého kariéra trvá viac ako 54 rokov. Cooper je známy tým, že pri svojich vystúpeniach používa ilúzie a rekvizity. So svojím chrapľavým hlasom a vzrušujúcou pódiovou šou je Cooper mnohými hudobnými novinármi a rovesníkmi považovaný za „Krstného otca šokového rocku“.

Rokenrolový Gandalf

Najviac sa naučil najmä od James Randiho, za čo mu v jednom príspevku na Facebooku ďakoval: "Som taký hrdý, že môžem povedať, že najväčší zo všetkých, The Amazing Randi, bol na krátky čas súčasťou nášho putovného súboru. Bol to náš ilúzny guru a naučil ma všetko, čo viem o tom, ako sa mágia môže stretnúť s rokenrolom. Jeho genialita pomohla šou Billion Dollar Babies stať sa predstavením, aké nikto nikdy nevidel. Bol to rokenrolový Gandalf," napísal Cooper na sociálnych sieťach.

  • Joe Perry

Zakladajúcim členom populárnej americkej rockovej skupiny Aerosmith. Okrem toho, že je zakladajúcim členom, je Perry aj hlavným gitaristom a príležitostným hlavným spevákom kapely. Má tiež sólovú kapelu s názvom The Joe Perry Project. V roku 2001 bol uvedený do Rokenrolovej siene slávy ako súčasť Aerosmith. V roku 2013 hudobníka uviedli aj do Siene slávy skladateľov.

  • Tommy Henriksen

Americký hudobník známy svojou prácou ako gitarista, basgitarista a skladateľ s Alice Cooperom, Hollywood Vampires a nemeckou metalovou skupinou Warlock. Henriksen tiež vydal niekoľko albumov ako sólový umelec. Okrem toho spolupracoval aj s rôznymi umelcami, vrátane Lady Gaga, Meat Loaf, Lou Reed, Halestorm, Kesha a Daughtry.

Vypočuť si môžete pieseň od Halestorm Love/Hate Heartbreak, na ktorej sa podieľal Henriksen:

  • Johnny Depp

Americký herec a hudobník, ktorý je známy svojou všestrannosťou v úlohách, ktoré hrá vo filmoch. Okrem nominácií na troch Oscarov a dve ceny BAFTA získal rôzne ocenenia, vrátane Zlatých glóbusov a Screen Actors Guild Award. Súd sa nedávno postavil na stranu Johnnyho Deppa v procese ohovárania proti jeho bývalej manželke Amber Heard. Medzitým Depp odcestoval do Európy, aby začal svoje živé vystúpenia s gitaristom Jeffom Beckom, na ktorého už skupina Hollywood Vampires bude spomínať len v dobrom. Zomrel 10. Januára 2023. 

"Je nám smutno, keď počujeme o úmrtí nášho drahého priateľa a gitarovej legendy Jeffa Becka. Jeffovo neuveriteľné muzikantstvo a vášeň pre gitaru boli inšpiráciou pre nás všetkých. Na jeho prínos v tomto odvetví sa nikdy nezabudne. Bol skutočným inovátorom a jeho odkaz bude žiť ďalej prostredníctvom jeho hudby. Odpočívaj v pokoji, Jeff. Budete nám všetkým veľmi chýbať," píše skupina na svojej stránke.

Krátke video k ich albumu Rise si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok