Argentinčan ide do USA. Messi podpísal kontrakt s Interom Miami

ta3 tasr
15.7.2023 21:07

Argentínsky futbalista Lionel Messi v sobotu podpísal kontrakt s klubom zámorskej MLS Interom Miami do roku 2025. Tím ho oficiálne predstaví v nedeľu v noci na svojom štadióne vo Fort Lauderdale a prvý duel v nových farbách by mohol odohrať už v piatok.

OSCARI-clip
TASR/AP

Fantastická príležitosť

"Som nadšený, že môže spraviť tento nový krok v mojej kariére s Interom Miami a v USA. Je to fantastická príležitosť a spoločne budeme budovať tento skvelý projekt," uviedol tridsaťšesťročný útočník, ktorý prišiel do Miami z Paríža Saint-Germain. V sobotu tak spečatil svoje rozhodnutie, ktoré oznámil už 7. júna.

Messiho, ktorý priletel do USA už v utorok, čaká v pondelok oficiálna tlačová konferencia a o deň neskôr by mal s tímom absolvovať prvý tréning. Zmluvu podpísal na dva a pol roka a Miami mu podľa AP zaplatí 50 až 60 miliónov na sezónu. "Sme nesmierne šťastní, že si najlepší hráč na svete vybral Inter Miami CF a Major League Soccer a jeho rozhodnutie je dôkazom dynamiky a energie našej ligy a nášho športu v Severnej Amerike. Nepochybujeme, že Lionel ukáže svetu, že MLS môže byť liga pre najlepších hráčov v hre," uviedol vo vyhlásení komisár MLS Don Garber.

Ďalšia Zlatá lopta?

Messi vyhral sedemkrát Zlatú loptu pre najlepšieho hráča sveta a po úspechu na MS v Katare, kde s Argentínou získal titul, je horúci favorit na ďalšie ocenenie. Argentínsky kapitán prišiel do Barcelony ako trinásťročný a v jej drese debutoval v októbri 2004. S klubom získal desať ligových titulov, štyrikrát vyhral Ligu majstrov a zaznamenal množstvo ďalších trofejí. Za Kataláncov odohral 778 zápasov, strelil 672 gólov, pridal 303 asistencií a zaradil sa medzi klubové legendy. V roku 2021 prestúpil do PSG, ktorý si od jeho príchodu sľuboval úspech v Lige majstrov, jeho dve účasti sa však skončili už v osemfinále. Vlani ho vyradil Real Madrid, tento rok Bayern Mníchov. Messi zaznamenal 32 gólov v 75 zápasoch vo všetkých súťažiach, ku ktorým pridal aj 35 asistencií. V decembri priviedol Argentínu k prvému majstrovskému titulu od roku 1986 a vo februári sa stal Hráčom roka 2022 podľa Medzinárodnej futbalovej federácie.

Messi sa chcel po konci v PSG vrátiť do Barcelony, no so svojím bývalým klubom sa nedohodli. Okrem Miami mal o jeho služby záujem aj Al-Hilal, ktorý mu mal údajne zaplatiť až 300 miliónov eur za sezónu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok