Tragédia v humanitárnom centre. Útočník pobodal troch ľudí, jeden z nich zraneniam podľahol

ta3 čtk
14.7.2023 20:18

V holandskom meste Leiden pobodal útočník troch ľudí, z ktorých jeden zomrel. Čin sa stal v humanitárnom centre, ktoré prevádzkuje cirkev. Polícia na twitteri oznámila, že zadržala jednu osobu a teraz zisťuje, či sa jedná o podozrivého muža tmavej pleti, ktorý z miesta činu utiekol, informovala agentúra AP. K motívu činu zatiaľ nie sú žiadne informácie.

V Považskej Bystrici došlo k tragédii. Smetiarske auto nacúvalo do matky troch detí
Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Médiá najskôr hovorili o troch vážne zranených po útoku v holandskom univerzitnom meste. Neskôr informovala o jednom mŕtvom a dvoch zranených, pričom v jednom prípade sú poranenia vážne.

Šesťdesiatročný muž "bol zranený tak vážne, že na mieste zomrel, ďalší dvaja boli prevezení do nemocnice", uviedla polícia. Dodala, že v súvislosti s incidentom zadržala jedného muža.

Čin sa stal okolo 09:30 v objekte, ktorý predtým slúžil ako pekáreň, a v ktorom teraz pôsobí niekoľko humanitárnych organizácií. Šéf centra Bert Verweij regionálnej rozhlasovej stanici Omroep West povedal, že pobodaní boli jeden miestny zamestnanec, jeden dobrovoľník a tiež pracovník jednej z organizácií, ktoré stredisko využívajú.

Polícia po čine vyzvala verejnosť na pomoc pri pátraní po podozrivom, ale aj ľudí varovala, aby sa k nemu nepribližovali. Hľadaného polícia popísala ako muža "tmavej pleti, s krátkymi vlasmi a fúzmi". Muž údajne utrpel poranenie hlavy.

Leidenské humanitárne centrum poskytuje okrem iného pomoc migrantom a žiadateľom o azyl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok