Dievčatko, ktoré zomrelo na dovolenke v Chorvátsku, podrobili pitve. Stopy násilia vylúčili

ta3 čtk
14.7.2023 18:22

Na tele päťročného dievčaťa z Česka, ktoré zomrelo v stredu ráno na dovolenke v chorvátskom Meduline, sa pri pitve nenašli žiadne stopy násilia. Príčina smrti zatiaľ nie je známa, informoval portál denníka Večernij list a server Index. Chorvátske médiá o dievčatku predtým informovali ako o štvorročnej.

Dievčatko, ktoré zomrelo na dovolenke v Chorvátsku, podrobili pitve. Stopy násilia vylúčili
TASR/AP (ilu)

Sťažovala sa na bolesti brucha

Istrijský policajný odbor uvádza, že v spolupráci s krajským prokuratúrou v Pule naďalej vyšetruje okolnosti smrti dievčatka. "Na tele dieťaťa neboli nájdené žiadne stopy násilia a bol nariadený ďalší znalecký posudok. Pitevná správa bude predložená príslušnému prokuratúre," uviedla polícia.

Dievča sa pred smrťou sťažovalo na bolesti brucha, už v noci na stredu s ňou preto rodina išla na pohotovosť. Z nej však ju však prepustili, uviedli chorvátske médiá. Polícia potom prijala oznámenie, že dievča z Českej republiky potrebuje lekársku pomoc a v stredu skoro ráno bola privolaná záchranka. Dieťaťu, ktoré oživovali asi hodinu, však nedokázali pomôcť.

Server Index s odkazom na svoje zdroje uviedol, že sa v znaleckých posudkoch hovorí o mnohých ďalších vyšetreniach, vrátane dodatočných kontrol látok v krvi či histologických rozborov. Zdroj uvádza, že nejaký čas potrvá, kým budú dokončené výsledky všetkých vyšetrení a zistí sa príčina úmrtí. Už skôr sa hovorilo o akútnom zápale slepého čreva, respektíve jeho prasknutí, ale oficiálne to nebolo potvrdené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok