Ohúril ako Joker, teraz je Napoleon. Joaquin Phoenix sa predstaví v novom filme Ridleyho Scotta

ta3/Samuel Drozda
16.7.2023 00:00

Nový film od Ridleyho Scotta, ktorý bol štyrikrát nominovaný na Oscara, s názvom Napoleon, by mal vyjsť v kinách po celom svete, a to 22. novembra. Na Slovensku by sa mal ukázať o deň neskôr, 23. novembra. Dielo sa pozrie na osobný život Napoleona Bonaparteho a jeho začiatky a prudký výstup na pozíciu cisára Francúzska.

Ohúril ako Joker, teraz je Napoleon. Joaquin Phoenix sa predstaví v novom filme Ridleyho Scotta
Profimedia

Oscarový favorit?

Film je založený na živote Napoleona Bonaparteho a vzťahu s jeho manželkou Joséphine. Zaoberá sa jeho vzostupom a uchopením moci v revolučnom Francúzsku a podľa filmového distribútora Falcon zobrazuje Napoleonove politické i vojenské taktiky. Epická autobiografia sa má pýšiť dynamickými vojnovými scénami a výbornou réžiou, pre ktoré je režisér Ridley Scott (Gladiátor, Marťan, Blade Runner) preslávený.

Film napísal David Scarpa (Deň, keď sa zastavila Zem), hlavným kameramanom bol Dariusz Wolski (Marťan, Klan Gucci) a o hudbu sa postaral Martin Phipps (Čierne zrkadlo, Koruna, Gangy z Birminghamu). Vo filme účinkuje Joaquin Phoenix, ktorý sa preslávil v úlohe Jokera. Ďalej účinkujú Vanessa Kirby, Tahar Rahim a Ludivine Sagnier.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok