V Rusku zastrelili dôstojníka, ktorý mobilizoval do vojny. Moskva viní Ukrajinu, tá však mlčí

ta3 BBC
11.7.2023 16:35

Na juhu Ruska v meste Krasnodar bol zabitý bývalý ruský kapitán ponorky, ktorý sa neskôr stal mobilizačným dôstojníkom. Miestne médiá tvrdia, že bol zastrelený počas behu. Píše o tom BBC.

V Rusku zastrelili dôstojníka, ktorý mobilizoval do vojny. Moskva viní Ukrajinu, tá však mlčí
twitter.com/nexta_tv

Vražda, zbavenie sa alebo smola?

Štyridsaťdvaročný Stanislav Rzhitsky mal byť v pondelok zastrelený neznámym páchateľom, píšu Ruskom sponzorované noviny Rossiya 1. Ruský Vyšetrovací výbor, ekvivalent amerického FBI, začal vyšetrovať prípad ako vraždu, keďže na mieste našli hodinky a slúchadlá zavraždeného. To naznačuje, že nešlo o pokus o krádež, píše BBC.

Bývalý námorný kapitán bol strelený do chrbta a potom do hrude. Incident sa stal v parku pri športovom centre Olimp. Ruské médiá píšu, že vrah mohol obeť sledovať vďaka mobilnej aplikácii Strava, ktorá sleduje trať bežca. BBC tento podnet vyšetrila a podporuje dôveryhodnosť informácie.

Ukrajina sa odmlčala

Rusko z vraždy podozrieva Ukrajinu, napísal na Twitteri Anton Geraščenko, poradca ukrajinského ministra vnútra. Geraščenko nepotvrdil, ale ani nevyvrátil, či Kyjev vraždu vykonal. "Ruská polícia nevie nájsť jedinú sledovaciu kameru, ktorá by ukázala, čo sa stalo. Pátranie pokračuje," napísal. Ukrajinská vojenská inteligencia tvrdí, že park bol v čase vraždy pre hustý dážď prázdny. "Neexistuje preto svedok, ktorý by situáciu objasnil alebo identifikoval páchateľa," napísala v stanovisku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok