Dôchodca, ktorý sa vyhrážal prezidentke a Naďovi, sa postavil pred súd. Zostáva na slobode

ta3
11.7.2023 08:38

Pred bratislavský krajský súd sa postavil dôchodca, ktorý sa listom vyhrážal prezidentke Zuzane Čaputovej a exministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi. Sudca rozhodol, že 70-ročného Petra ponechá na slobode, svoj čin ľutuje.

Rozhodnutie súdu

Dôchodca, ktorý sa vyhrážal nielen prezidentke Zuzane Čaputovej, ale aj bývalému ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi zostáva po rozhodnutí Krajského súdu na slobode. Zostáva monitorovaný a má sa podrobiť psychoterapii.

Prokuratúra navrhovala pre obvineného tzv. preventívnu väzbu, ktorá sa využíva pri obave z pokračovania v trestnej činnosti. Prvostupňový súd síce 30. júna skonštatoval dôvod väzby, ale nahradil ju viacerými obmedzeniami a povinnosťami.

Sťažnostný súd modifikoval obmedzenia a povinnosti, ktoré boli obvinenému uložené. Väzbu nahradil prijatím písomného sľubu a dohľadom probačného a mediačného úradníka. Okrem iného má Peter P. bez súhlasu probačného a mediačného úradníka zákaz vycestovať do zahraničia.

Zákazy od súdu

Má tiež zákaz úmyselne sa priblížiť k poškodeným na vzdialenosť menšiu ako 50 metrov. Musí sa tiež zúčastniť psychoterapie alebo psychologického poradenstva. Má tiež povinnosť nosiť tzv. monitorovací náramok. Bratislavský krajský súd v utorok rozhodoval o sťažnosti prokurátorky proti nevzatiu obvineného do väzby Mestským súdom Bratislava I.

Vyjadrenie Petra P.

Polícia obvinila Petra P. z trestných činov vydierania, nebezpečného vyhrážania a nedovoleného ozbrojovania. Zadržali ho v rámci akcie s krycím názvom Pepino. K trestnej činnosti sa priznal. "Veľmi ma mrzí to, čo som urobil. Toto svoje konanie budem ľutovať do konca svojho života," povedal s tým, že poškodeným sa ospravedlňuje.

Prokuratúra už skôr priblížila, že jednou zo skutočností, ktoré sa obvinenému kladú za vinu, je posielanie výhražných listov s nábojmi bez textu a vydieracích listov dvom poškodeným osobám.

Krátke vyjadrenie dôchodcu, ktorý sa vyhrážal prezidentke. Pozrite si krátke video nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok