Rusi raketami ostreľovali Záporožie, v meste vypukol požiar

ta3 ČTK
7.7.2023 15:15

Ruské vojská v piatok opäť ostreľovali mesto Záporožie na juhovýchode Ukrajiny. Rakety S-300 zasiahli objekt infraštruktúry, kde v jednej z budov vypukol požiar, uviedol na sociálnej sieti šéf oblastnej správy Jurij Malaško. Ostreľovanie si podľa neho nevyžiadalo mŕtvych či ranených a na odstránení škôd sa pracuje.

Malaško nespresnil zasiahnutý objekt a vyzval obyvateľov, aby sa zdržali zverejňovania informácií, a tak neúmyselne neposlúžili Rusom na upresnenie ich paľby.

"Nepriateľ bojuje s mierumilovnými ľuďmi v zázemí, zatiaľ čo naši vojaci vyháňajú okupantov z našej krajiny. Vydržme! Spoločne k víťazstvu," dodal v narážke na ukrajinskú protiofenzívu.

Pozemné ciele

Rakety S-300 boli pôvodne skonštruované pre protivzdušnú obranu, ale počas vojny proti Ukrajine ich Rusi nasadili aj proti pozemným cieľom, hoci v takom prípade sa nevyznačujú prílišnou presnosťou.

Vojna Ruska proti Ukrajine, označovaná za najkrvavejšiu v Európe od druhej svetovej vojny, pokračuje 499. dňom. Počet potvrdených civilných obetí vojny podľa údajov OSN prekročil 9000, vrátane viac ako 500 detí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok