Nepríjemný zážitok na horskej dráhe. Ľudia viseli hore nohami niekoľko hodín

ta3 ČTK
5.7.2023 15:22

Návšteva púte v americkom štáte Wisconsin sa pre niekoľko ľudí v nedeľu premenila na nočnú moru. V dôsledku poruchy tam osem ľudí na kruhovej horskej dráhe zostalo visieť hore nohami a ich vyslobodenie trvalo niekoľko hodín, informuje spravodajský web CNN.

Nepríjemný zážitok na horskej dráhe. Ľudia viseli hore nohami niekoľko hodín
Twitter/WAFF 48

"Objavila sa mechanická porucha, kedy sa jazda zastavila vo vzpriamenej polohe," uviedol kapitán hasičov Brennan Cook. Atrakcia bola podľa neho nedávno podrobená bezpečnostnej kontrole.

Videá incidentu na púti v Crandone v severnom Wisconsine zachytávajú, ako k uväzneným návštevníkom šplhá záchranár, zatiaľ čo ďalší ľudia vyslobodzovania sledovali so zatajeným dychom.

Na vyslobodenie čakali aj hodiny

Záchranná služba uviedla, že bola na miesto privolaná o 13:35 miestneho času, prvého človeka sa podarilo vyslobodiť o 15:20 a posledného o 17:01. Na príchod hasičského vozidla s 30-metrovým rebríkom a plošinou sa čakalo zhruba 45 minút. Na mieste bol hasič s výcvikom na záchranu s pomocou lán, ktorý svojim kolegom pred príchodom špeciálnej techniky radil, ako s vyslobodzovaním postupovať. 

Záchranná služba uviedla, že ošetrila deväť ľudí, jeden človek bol prevezený do nemocnice. Do záchrannej operácie bolo zapojených desať hasičských vozidiel, deväť sanitiek a 50 ľudí, uviedol hasičský zbor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok