Diaľnica D2 bola v smere do Česka neprejazdná. Počas hodiny sa tam stali dve nehody

ta3 tasr
5.7.2023 11:42

Stredajšia zrážka kamióna a dodávky na diaľnici D2 pred hraničným priechodom do Česka si okrem zranenej osoby vyžiadala aj jednu obeť. Polícia v tejto veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Informovala o tom trnavská krajská polícia na sociálnej sieti.

"Podľa prvotných informácií mal 20-ročný vodič v menšom nákladnom aute z doposiaľ nezistených príčin zozadu naraziť do pred ním idúceho nákladného vozidla. Pri nehode sa vážne zranil mladík a jeho 42-ročný spolujazdec, ktorý, žiaľ, na mieste svojim zraneniam podľahol. Mladého vodiča dodávky museli letecky transportovať do nemocnice," priblížila.

Polícia apeluje na vodičov

Udalosť si na mieste prevzal skalický vyšetrovateľ. Presné príčiny a okolnosti nehody sú podľa polície predmetom ďalšieho vyšetrovania. "Na miesto tragickej zrážky bol privolaný aj znalec z odboru cestná doprava," doplnila.

K dopravnej nehode došlo v stredu krátko po 9.00 h. Diaľnica bola pre dokumentovanie aj odstraňovania následkov nehody na nevyhnutne potrebný čas uzavretá. Polícia apeluje na vodičov, aby sa plne venovali vedeniu vozidla a nepreceňovali svoje schopnosti. "V prípade, ak pociťujete čo i len malú únavu, radšej zastavte a na chvíľu si odpočiňte," dodala.

Na neďalekom úseku diaľnice D2 došlo následne aj k druhej nehode, pri ktorej sa zrazili tri kamióny.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok