Do chodcov v Tel Avive vrazilo auto. Polícia potvrdila, že ide o teroristický útok

ta3 čtk
4.7.2023 12:58

Pri útoku v izraelskom meste Tel Aviv bolo v utorok zranených najmenej šesť ľudí, niektorí z nich vážne, informoval spravodajský web Ynet. Hovorca izraelskej polície incident označil za terorizmus, izraelskému vojenskému rozhlasu povedal, že vodič nabiehal autom do ľudí. Predtým niekoho pobodal.

Odveta Hamasu?

Následne útočníka zastrelil ozbrojený civilista, ktorý na mieste poskytoval prvú pomoc. Podľa policajného riaditeľa bol útočník Palestínčan zo Západného brehu Jordánu. Zdravotnícky zdroj Reuters povedal, že najmenej jeden človek bol pobodaný.

Videá z následkov incidentu kolujú na Twitteri. Útok podľa Ynet uvítalo palestínske radikálne hnutie Hamas, ktoré vládne v Pásme Gazy. Čin označilo za "prvú reakciu na zločiny okupantov v Džaníne".

Izraelská armáda v noci na pondelok začala v Džaníne na okupovanom Západnom brehu Jordánu veľkú vojenskú operáciu zameranú proti palestínskym radikálom. O život podľa palestínskych úradov pri nej prišlo najmenej desať Palestínčanov a zhruba 100 ich bolo zranených.

Šéf izraelskej národnej bezpečnostnej rady Cachi Hanegbi dnes ráno vyhlásil, že operácia je blízko dosiahnutia stanovených cieľov a mohla by skončiť v stredu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok