Rusko sa postaví sankciám a provokáciám. Sme jednotnejší, vyhlásil Putin

ta3 čtk
4.7.2023 11:34

Rusko sa postaví západným sankciám a "provokáciám", vyhlásil dnes ruský prezident Vladimír Putin na virtuálnom summite Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO), ktorý organizuje India. Informovala o tom agentúra Reuters.

Putin ocenil postoj afrických krajín. Diskusii o konflikte na Ukrajine sa nebráni
TASR/AP

Rusko vraj odoláva

Proti Rusku je vedená hybridná vojna, ale ruský ľud je jednotnejší ako kedykoľvek predtým, vyhlásil aj Putin podľa agentúry TASS. Dodal, že jeho krajina "sebavedome" odoláva a bude odolávať vonkajším tlakom a sankciám.

Putin poďakoval krajinám SCO za podporu postupu ruských orgánov v čase pokusu o ozbrojenú vzburu. Šéf ruských žoldnierov Jevgenij Prigožin v piatok 23. júna vyhlásil protest proti ruskému armádnemu vedeniu. Jeho muži preto začali ťaženie cez ruský Rostov na Done smerom na Moskvu. Po niekoľkých hodinách Prigožin akciu odvolal a uchýlil sa do Bieloruska na základe dohody, ktorú sprostredkoval bieloruský vodca Alexander Lukašenko. Moskva podľa Putina plánuje posilniť vzťahy s SCO.

Putin, ktorý vlani vo februári nariadil dodnes pokračujúcu inváziu na Ukrajinu, tiež vo svojom virtuálnom príhovore varoval, že rastie potenciál konfliktov a riziko globálnej hospodárskej krízy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok