Mimoriadna schôdza dopadne fiaskom, myslí si Fico. Upozornil aj na "najväčšiu tikajúcu bombu Slovenska"

ta3
3.7.2023 21:00

Slovenská politika je ako sud pušného prachu. Časový spínač je nastavený na 30. septembra. Výbušná zmes už dnes obsahuje všetko potrebné, ale nie je vôbec vylúčené, že ďalšie explozívne ingrediencie ešte pribudnú. Hosťom relácie Téma dňa bol Robert Fico (Smer-SSD).

fgde.jpg
TA3

Mimoriadna schôdza bez Smeru

„Smer nechce, aby schôdza NR SR bola o fackaní a hádzaní deťmi. Ja si myslím, že máme podstatne iné témy,“ povedal Fico a dodal, že sa na takejto schôdzi nezúčastní. Pripomenul tiež, že neexistuje 76 poslancov, ktorý by zahlasovali za odvolanie Kollára. „Zajtrajšia schôdza dopadne fiaskom, pretože nie je pripravená,“ myslí si.

„V roku 2020 som bol jediný v parlamente, ktorý sa pýtal, prečo človeka s touto minulosťou chcete urobiť druhým najvyšším ústavným činiteľom,“ pripomenul Robert Fico. Nevylúčil, že mimoriadne schôdze budú zvolávať aj v júli a auguste, nakoľko „existujú témy, ktorým sa národná rada musí venovať“.

Vysoké hypotéky

„Na Slovensku je 900-tisíc hypoték. V nasledujúcich troch rokoch dôjde u 400-tisíc hypoték k refixácii,“ upozorňuje Fico, pričom je presvedčený, že v mnohých prípadoch budú musieť ľudia v mesačnej splátke platiť o 300, 400 až 500 eur viac.  

„Banky sa spoliehajú na to, že ľudia si budú radšej znižovať životnú úroveň, aby neprichádzali o to najcennejšie čo majú, a to sú dnes byty a bývanie.“ Smer-SDD pripomína, že štát a banky sa musia poskladať ľuďom, ktorým výrazne skočia úroky.

V druhej časti relácie Téma dňa sa k aktuálnej situácii vyjadril Marián Viskupič (SASKA).

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok