VIDEO: Rozhodca odmietol pokračovať v dueli. Zápas sa začal nanovo, na arbitrov sa zahrali aj samotní hráči

ta3 TASR
3.7.2023 11:27

Bizarnou situáciou sa začal prípravný zápas futbalistov Slavie Praha s Rakówom Čenstochová (2:1) v rakúskom Welse. Už v 10. minúte dostal stredopoliar poľského majstra Giannis Papanikolau červenú kartu za urážky rozhodcu Lina Heiducka, ktorý následne stretnutie ukončil a spolu s asistentmi odišiel z ihriska. Mužstvá sa však dohodli, že duel dohrajú v plnom počte hráčov a s novými rozhodcami.

VIDEO: Rozhodca odmietol pokračovať v dueli. Zápas sa začal nanovo, na arbitrov sa zahrali aj samotní hráči
Twitter/SK Slavia Praha

Rozhodca odmietol komunikovať

Úlohu hlavného arbitra zaujal generálny manažér Čenstochovej Kamil Waskowski, ktorý vlastní rozhodcovskú licenciu. Na čiarach mu pomáhali hráči oboch tímov - za Slaviu David Douděra a po zmene strán Jan Sirotník.

Rakúsky arbiter Heiduck sa po 10 minútach dostal do ostrej slovnej výmeny s Grékom Papanikolauom. 

"Podľa slov rozhodcu boli urážky výrazne za hranou i napriek opakovanému upozorneniu. Aj napriek vylúčeniu chceli tímy pre kvalitu prípravného zápasu dohrať v plnom počte (tým, že nešlo o zákrok ohrozujúci hráča). Rozhodca to odmietol akceptovať, pretože bol podľa svojich slov v ohrození zdravia. Po snahe organizátorov i zástupcov oboch tímov o pokračovanie zápasu, rozhodca aj so svojimi asistentmi odišiel a odmietol sa vrátiť na ihrisko. Dokonca aj akokoľvek komunikovať. Preto sme pristúpili k dohode - jeden čiarový od nás, druhý za Raków. Hlavný rozhodca je licencovaný na nižšie súťaže," napísal na sociálnej sieti Jakub Splavec, riaditeľ strategickej komunikácie Slavie.

Otočka počas druhého polčasu

Po reštarte zápasu hral za Raków aj vylúčený Papanikolaou. Všetky góly padli v druhom polčase. Najprv si v 53. minúte dal vlastný Nigérijčan Muhamed Tijani, letná posila "zošívaných". V 64. minúte vyrovnal Mick van Buren a holandský útočník tesne pred koncom dokonal obrat českého vicemajstra. 

"Som rád, že aj v týchto situáciách dokážeme zachovať pokojnú hlavu a nechať zápas dohrať. Hlavne kvôli fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť. Zážitok na nezaplatenie," dodal Splavec na Twitteri.

Douděra rozhodcom

"Nejako negatívne som to nevnímal, mal som radosť, ako k tomu oba tímy pristúpili. Nechceli sme, aby Raków hral o desiatich, je to príprava, bola by to veľká škoda. Férovo sme sa dohovorili, išlo to rýchlo. Neboli rozhodcovia, tak mi napadlo, že si vyskúšam novú ťarchu zodpovednosti. Mám rád nové veci, takže prečo nie," skonštatoval český stredopoliar David Douděra. 

Svoj prehľad v hre ukázal, keď poslal presný center na hlavu van Burena, ktorý dokonal otočku proti poľskému majstrovi. Na ihrisko prišiel Douděra ako striedajúci hráč v 66. minúte, asistoval v nadstavenom čase.

O niekoľko hodín neskôr odohrali "zošívaní" ďalší zápas - tento raz proti majstrovi z Izraela. Aj tento duel ovládli 2:1. Aj tu museli skóre otáčať - a znova úspešne. Spomínaný Douděra nastúpil v 70. minúte, o 19 minút neskôr asistoval na víťazný zásah Smigovi.

Rozhodca či hráč - 25-ročnému rodákovi z Brandýsu nad Labem-Stará Boleslav v okrese Praha-východ - ide všetko výborne. Nedeľa 2. júla sa zapíše do jeho futbalového životopisu ako jeden neobyčajný deň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok