Obrovská hanba v českom inline hokeji. Pre podvod musel tím vrátiť medaily

ta3/hokej.cz/Janka Danková
2.7.2023 10:51

Turnaj v hokeji na kolieskových korčuliach priniesol tímu z Uherského Hradišťa len dočasný úspech. Mladí českí športovci doplatili na správanie ich realizačného tímu, ktorý sa rozhodol vedome porušiť pravidlá.

Obrovská hanba v českom inline hokeji. Pre podvod musel tím vrátiť medaily
Ronald Hansel, Juniorský hokej

Správny športovec je ochotný ísť kvôli úspechu aj cez únavu a bolesť. Jednoducho hľadá spôsoby, ako to pôjde. V súlade s pravidlami.

V susednom Česku hľadali a našli cestu tiež. No nie legálnu. Celá vzniknutá situácia sa navyše točí okolo 10-ročných športovcov, ktorí doplatili na vymýšľanie ich realizačného tímu.

Inline Ronald Hansel, Juniorský hokej

Hral na cudziu registračku

Na turnaji v inline hokeji sa proti seba postavili tímy detí, ktorých horná veková hranica bola 10 rokov. Teda, mala byť...

Do finále sa prebojovalo aj Uherské Hradiště. A to aj zásluhou mladého hráča, ktorý nespĺňal vekový limit, resp. hral na registračný preukaz niekoho úplne iného. On sám totiž ani registrovaný nie je.

"Podľa dodatočného zistenia došlo v zápasoch Final Four v kategórii prípravky (ročník 2013 a mladší) k hrubému porušeniu súťažného poriadku a propozícií súťaže, keď do zápasu č. 738 a 740 nastúpil v ČUKS neregistrovaný hráč, ročník 2012," napísal na svoj web úsek inline hokeja, ktorý spadá pod Českú úniu športov.

Inline Ronald Hansel, Juniorský hokej

Tréner sa priznal, deti prišli o medaily

Tréner HC Uherské Hradiště sa k celej vzniknutej situácii priznal a prevzal zodpovednosť.

"Bolo to zbytočné zlyhanie ambicióznych trénerov, ktorí si na úkor športovej férovosti zvolili túto cestu. Rozumiem tomu, že sme mali obmedzený počet hráčov a hrali aj deti o dva roky mladšie, ale táto záležitosť je neospravedlniteľná," vyslovil pre hokej.cz predseda hokejového klubu z Uherského Hradišťa Miroslav Stavjaňa.

Uherské Hradiště postúpilo cez Břeclav do finále, tam nestačilo na Zlín. Získalo tak strieborné medaily. Radosť detí ale netrvala dlho – medaily musia po odhalení podvodu vrátiť. Dodatočne ich tak prevezme spomínaná Břeclav a na tretiu priečku sa posunie Přerov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok