Dôchodkyňu zavraždil kvôli Bohu, chcel zabiť diabla. Lučencom otriasol ohavný prípad

ta3, noviny.sk
3.7.2023 11:06

Lučenec sa spamätáva z ohavného prípadu, ktorý si domáci zapamätajú. 38-ročný Dušan zavraždil dôchodkyňu, ktorá išla na cintorín. Muža už vzali do väzby, hrozí mu 20- až 25-ročné väzenie. Prípad sprevádzajú kontroverzné informácie, píše o nich portál noviny.sk.

cintorín dušičky hroby 1140 px TASR František Iván
TASR/František Iván

Kľačal a modlil sa

Svedok, ktorý údajne vraha obete videl, podľa spravodajského portálu noviny.sk povedal, že "ten pán, čo bol pri nej, on tam kľačal, mal nejakú knižku v ruke, bibliu či čo, a modlil sa." Muž mal diagnostikovanú schizofŕeniu. Prestal brať lieky, pretože tvrdil, že je vyliečený a za to všetko vďačí Bohu, ktorý ho povolal na tento svet spasiť ľudstvo. V deň, kedy mal zabiť dôchodkyňu, mal údajne svojej priateľke povedať, že ide zabiť diabla.

Nebol to jeho prvý zločin

Dušan už raz vo väzení sedel, a to za napadnutie neznámej ženy, za ktoré mu súd pridelil štyri roky. Počas výkonu musel absolvovať psychiatrické liečenie. 

Pred vyvrcholením jeho nepríčetnosti Dušan podľa záznamov vysádzal stromy, pomáhal zvieratám a chcel založiť aj občianske združenie. Podľa jednej z obyvateliek vyzeral normálne, no rozprával z cesty. "Lenže raz prišiel, prečo neposielame korytnačkám prebytočné peniaze, potom prišiel za nami, že na psí útulok. Potom z toho všetkého zišlo, potom hudba a potom už len Hitler," uviedla podľa noviny.sk.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok