Ďalší cenný kov z Európskych hier. Slovenskí trapisti získali strieborné medaily

ta3 tasr
2.7.2023 18:10

Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe získali na III. európskych hrách v Poľsku strieborné medaily v tímovom trape. Trio Adrián Drobný, Erik Varga a Marián Kovačócy sa na strelnici vo Vroclave prebojovalo až do finále, v ktorom prehralo s Chorvátmi Antonom Glasnovičom, Francescom Ravalicom a Giovannim Cernogorazom 3:7. Slovenská výprava si tak odnesie z EH osem cenných kovov.

Kovačócy, Drobný a Varga vyhrali prvý set 13:10, Chorváti však zvládli druhé dejstvo rovnakým pomerom. Tretia časť sa skončila výsledkom 14:14, obe mužstvá teda získali bod. V úvode štvrtéhu setu netrafili terče Kovačócy s Drobným, Chorváti tak získali náskok 5:3. V piatom kole súper nezaváhal a konečným výsledkom 7:3 si vystrieľal zlato. Bronzoví skončili Portugalci Joao Azevedo, Jose Bruno Faria a Armelim Coelho Rodrigues, ktorí si poradili s Talianmi jednoznačne 6:0.

Varga, Kovačócy a Drobný dosiahli predtým v kvalifikácii 218 bodov, čím stanovili nový európsky i svetový rekord. Z 225 terčov netrafili len sedem. Rovnaký výsledok dosiahli aj Chorváti. Oba tímy v rozstrele bojovali o to, ktorý z nich bude nasadený ako lepší do finále. Chorváti tento súboj vyhrali 6:5.

Vo finále žien jasne triumfovala talianska trojica Jessica Rossiová, Giulia Grassiová a Silvana Maria Stancová. Turkyne zdolala ľahko 6:0. O bronz sa podelili Nemky s Fínkami, ktorých vzájomný duel sa skončil remízou 5:5.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok