Slovensko získalo ďalšiu medailu z Európskych hier. Strelkyne vo finále nestačili na Talianky

ta3 TASR
27.6.2023 14:36

Slovenské strelkyne získali striebro v tímovej súťaži v skeete na Európskych hrách v Poľsku. Trojica v zložení Danka Barteková, Vanesa Hocková a Monika Štribravá nestačila vo finále na Taliansko 1:7. Pre Slovensko získala štvrtý cenný kov na tohtoročných EH. V boji o bronz boli úspešnejšie Češky, ktoré zdolali Azerbajdžan 6:0.

Slovensko získalo ďalšiu medailu z Európskych hier. Strelkyne vo finále nestačili na Talianky
TASR/Martin Baumann

Výsledok nezodpovedá priebehu

Na strelnici vo Vroclave štartovalo iba päť tímov a Slovenky postúpili do finále z prvého miesta. V boji o zlato začínali ako prvé a z dvanástich položiek im ušli dve – minuli Hocková a Štribravá. Trio Martina Bartolomeiová, Simona Scocchettiová a Chiara Di Marziantoniová minulo len raz a dostalo sa do vedenia 2:0, ktoré navýšilo v druhej sérii, taktiež po triumfe 11:10. 

Následne dosiahli Slovenky najlepší nástrel (11), keď minula len Štribravá a boli blízko k dvom bodom. Spomedzi Talianok však minula iba Di Marziantoniová a vo štvrtej sérii dosiahli plný dvanásťbodový nástrel, zaistili si šesť bodov a tým pádom aj triumf.

Slovensko zaznamenalo na Európskych hrách štvrtú medailu, z toho druhú striebornú a druhú v strelectve. Kov rovnakého lesku získala Kamila Novotná vo vzduchovej puške 10 metrov, bronz vybojovali bežci Ján Volko (200 m) a Gabriela Gajanová (800 m).  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok