Pred detským domovom našli kovovú truhlicu. Bola plná sladkostí a bankoviek

ta3 čtk
2.7.2023 14:13

Pred detským domovom v dedine Dlugie na juhovýchode Poľska sa objavila kovová schránka, bola omotaná reťazou a vybavená zámkom na číselný kód. Zo sirotinca radšej zavolali políciu. Vnútri ale polícia objavila sladkosti a bankovky v celkovej hodnote 100-tisíc zlotých (takmer 23-tisíc eur), informovala televízia TVN 24 na svojom webe.

Pred detským domovom našli kovovú truhlicu. Bola plná sladkostí a bankoviek
reprofoto tvn24.pl

Kód štyri sedmičky

Zamestnanec detského domova si v sobotu o siedmej ráno všimol nielen skrinku, ale aj odchádzajúce osoby. Nebolo jasné, či to bol muž alebo žena, každopádne táto osoba nereagovala na pokusy o nadviazanie kontaktu.

"Prosím, nebojte sa. Balík je dar. Nie je to nič nebezpečné," uisťoval odkaz zanechaný na truhlici. Zamestnanci ale radšej nález ohlásili na políciu a tá na miesto dorazila aj s pyrotechnikmi, ktorí nález skontrolovali. Medzitým riaditeľka sirotinca telefonicky dostala kód na otvorenie zámku: štyri sedmičky. Kód fungoval a po otvorení, ktoré radšej vykonal policajt, sa ukázalo, že schránka je plná sladkostí a bankoviek.

Totožnosť štedrého darcu či darkyne zostáva tajomstvom. Detský domov sa chystá uložiť peniaze na účet v banke hneď, ako v pondelok otvorí – a to bude aj príležitosť overiť pravosť bankoviek. Zatiaľ sa k daru nevyjadruje. Polícia medzitým potvrdila, že táto udalosť sa skutočne stala, a dodala, že po darcovi nepátra ani nevykonáva ďalšie úkony v tejto veci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok