Menšia ako zrnko soli. Miniatúrnu kabelku predali za horibilnú sumu, majiteľ dostal aj mikroskop

ta3 BBC
29.6.2023 21:40

Mikroskopickú kabelku "menšiu ako zrnko soli“, ktorá má dizajn známej značky, predali na aukcii za 63 750 dolárov (necelých 57-tisíc eur). Jej vzhľad možno vidieť len pod mikroskopom. Drobný predmet má rozmery 657 x 222 x 700 mikrometrov. Píše o tom portál BBC.

Menšia ako zrnko soli. Miniatúrnu kabelku predali za horibilnú sumu, majiteľ dostal aj mikroskop
Twitter/UNILAD

"Dosť úzka na to, aby prešla uchom ihly. Kabelka je taká malá, že budete potrebovať mikroskop," povedal umelecký kolektív MISCHF. Sídli v newyorkskom Brooklyne a je známy svojimi kontroverznými návrhmi. Dizajnuje topánky, ktoré obsahujú ľudskú krv, tenisky so svätenou vodou v podrážkach či obrovské červené gumené čižmy, ktoré sa stali hitom internetu, uvádza BBC.

Vzorky sa stratili

Tentoraz sa kolektív rozhodol doviesť trend malých kabeliek do extrému. "Existujú veľké kabelky, normálne kabelky a malé kabelky, ale toto je posledná bodka v miniaturizácii tašiek," uviedol MSCHF. Taška má dizajn luxusnej značky Louis Vuitton, ale nemá s ňou žiadnu spojitosť.

Je vyrobená z fotopolymérovej živice a vznikla pomocou technológie 3D tlače. Keď tašku tvorili, jej vzorky boli také malé, že keď ich poslali na konrolu, tím MSCHF ich stratil. Ak nový majiteľ tašku stratí, pomôže mu mikroskop s digitálnym displejom, ktorý je súčasťou balenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok