Záhadné úmrtia ruskej elity. V Moskve vypadla z balkóna viceprezidentka ruskej banky

ta3 The New York Post
1.7.2023 18:09

Viceprezidentka ruskej banky Loko-Bank Kristina Baiková (28) vypadla z okna svojho bytu na 11. poschodí v Moskve. Tragédia sa stala ešte 23. júna. Baza, účet na Telegrame, informuje, že bola na mieste mŕtva. Médiá upozorňujú, že ide o ďalšiu záhadnú smrť v kruhoch ruskej elity, píše The NY Post.

Záhadné úmrtia ruskej elity. V Moskve vypadla z balkóna viceprezidentka ruskej banky
Twitter/ANN International

Baiková bola v tom čase s jej 34-ročným priateľom Andreiom. Muž povedal polícii, že jeho priateľka ho pozvala k sebe do bytu na drink. Potom vraj vyšla von na balkón, z ktorého vypadla. Daily Mail upozornil, že ide o podozrivý "trend". V Rusku totiž záhadné pády vplyvných ľudí z balkónov nie sú ojedinelé. 

Záhadné úmrtia

Dana Rapoporta, známeho kritika prezidenta Vladimira Putina, ktorého vyhnali z Ruska, našli tiež mŕtveho. Mal vypadnúť zo svojho luxusného bytového domu vo Washingtone DC vlani v auguste Niektorí to podľa jeho manželky považovali za samovraždu, píše The NY Post.

O niekoľko týždňov neskôr predseda ruského ropného gigantu Lukoil Ravil Maganov vypadol z okna na šiestom poschodí nemocnice v Moskve a zomrel. V decembri potom kreatívny riaditeľ IT spoločnosti Grigory Kochenov spadol z balkóna svojho bytu. Zomrel, kým ruské úrady prehľadávali jeho byt.

V ten istý mesiac vypadol ruský magnát z okna hotela v Indii. Stalo sa tak len dva dni po tom, čo jeho priateľ, tiež z Ruska, zomrel v tom istom hoteli. Ruskému realitnému magnátovi sa v decembri na Francúzskej riviére zase stal osudným pád zo schodov.

A začiatkom tohto mesiaca federálny sudca Arťom Bartenev spadol z 12. poschodia svojho bytového domu. Na mieste ho vyhlásili za mŕtveho.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok