V Rusku našli telo vysokopostavenej úradníčky, príčinou smrti bol údajne pád z budovy

TA3 TASR
16.2.2023 18:20

V Petrohrade našli v stredu ráno mŕtve telo vysokopostavenej predstaviteľky ruského ministerstva obrany. Príčinou smrti bol údajne pád z výškovej budovy. Informovali týždenník Newsweek a stanica Rádio Sloboda (RFE/RL).

V Rusku našli telo vysokopostavenej úradníčky, príčinou smrti bol údajne pád z budovy
Twitter/Liveuamap

Mŕtva Marina Jankinová (58) bola vedúca finančného riadenia ruského ministerstva obrany pre Západný vojenský okruh. Polícia na balkóne na 16. podlaží našla jej dokumenty i osobné veci. 

Newsweek však tieto informácie nebol schopný bezprostredne potvrdiť. Vyšetrovací výbor Ruskej federácie sa k správam o Jankinovej smrti ešte nevyjadril.

Jankinovej smrť na sociálnej sieti potvrdil aj poradca ukrajinského rezortu vnútra Anton Geraščenko. V angličtine napísal, že vypadla z okna a pripomenul, že to nebolo prvé úmrtie ruského vysokopostaveného predstaviteľa za posledný rok.

V pondelok 13. feburára našli v dome v obci neďaleko Moskvy telo bývalého námestníka náčelníka hlavného velenia ministerstva vnútra pre boj s extrémizmom, generálmajora Vladimira Makarova. Údajne spáchal samovraždu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok