Všetci ich podceňovali, oni im vytreli zrak! Inšpiratívny príbeh týchto futbalistov sa zapisuje do histórie

ta3/Janka Danková
28.6.2023 09:54

Mladí gruzínski futbalisti príbehom, ktorí píšu na práve prebiehajúcich Majstrovstvách Európy vo futbale do 21 rokov, dávajú patrične najavo, že vo futbale, rovnako ako v živote, nič nie je nemožné.

Všetci ich podceňovali, oni im vytreli zrak! Inšpiratívny príbeh týchto futbalistov sa zapisuje do histórie
Instagram/sportovnihlasky

Súpermi futbaloví giganti

Športové príbehy vedia byť plné nečakaných zvratov, vzrušenia či inšpirácie. Ten gruzínsky má toto všetko...

Gruzínskych futbalistov sme vždy videli len na menších turnajoch. To sa týka ako A-tímu, tak i reprezentácie do 21 rokov. Na väčšie podujatie sa im nikdy nepodarilo kvalifikovať. Napriek tomuto faktu je výber U21 súčasťou práve prebiehajúcich Majstrovstiev Európy do 21 rokov. Dôvod? Usporadúvajú ho. Pred samotným začiatkom, len pri pohľade na rozdelenie skupín, azda každý očakával, že Gruzínsko bude akýsi fackovací panák. V rámci svojej A-skupiny sa totiž mali stretnúť s futbalovými gigantmi – s Portugalskom, Holandskom a Belgickom.

Výhra A-skupiny

Avšak fanúšik mieni a gruzínska reprezentácia do 21 rokov mení. Najskôr Gruzínsko zdolalo Portugalsko 2:0, následne remízovalo s Belgickom 2:2 a v poslednom zápase v skupine hralo vyrovnaný zápas s Holandskom (1:1). Tieto výkony sa napokon pretavili do skutočnosti, že Gruzínsko celú skupinu vyhralo!

Svojho súpera do štvrťfinále zatiaľ nepozná. Vzíde až po odohratí posledných stretnutí v C a D-skupine. Tie sú naplánované na dnešný večer.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok