EURO 2024: Zo siedmej ligy do národného tímu. Všimli ste si, kto nastúpil včera proti Slovensku?

ta3
21.6.2023 15:16

Slovenský tím včera odohral v rámci kvalifikácie na EURO 2024 ďalší zápas skupiny J. Vavrov gól znamenal najtesnejšiu možnú výhru nad Lichtenštajnskom a cenné tri body do tabuľky.

EURO 2024: Zo siedmej ligy do národného tímu. Všimli ste si, kto nastúpil včera proti Slovensku?
Instagram/@fctriesen1

Pozornosť na lichtenštajnskej strane si najväčšmi získal v 24. minúte Göppel a v 76. Salanović. Samozrejme, svojou hrou.

Prehliadnuť sa ale tiež nedalo nastúpenie útočníka Juliena Haslera. Striedaný bol v 90. minúte, nadstavených bolo 6 minút.

Na prvý pohľad hráč ako každý, no predsa len má svoje špecifikum. Klub, v ktorom aktuálne pôsobí, je lichtenštajnský FC Triesen. A keďže Lichtenštajnsko nemá vlastnú národnú ligu, jeho tímy pôsobia vo švajčiarskych ligách. Spomínaný Triesen hrá švajčiarsku futbalovú ligu v 3. Lige, čo je neuveriteľná siedma liga. Vo včerajšom výbere Lichtenštajnska nastúpilo len šesť profesionálov hráčov. Ostatní sa venujú futbalu popri civilnom zamestnaní. 

FC Triesen každoročne súťaží v Lichtenštajnskom futbalovom pohári, od svojho vzniku ho vyhral osemkrát. Navyše, trikrát sa stal aj víťazom Majstrovstiev Lichtenštajnska vo futbale.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok