Karahuta považuje Kollárovu kauzu za kampaň. Ľudí trápia iné témy, myslí si Takáč

ta3
27.6.2023 21:14

Boris Kollár čelí odvolaniu pre kauzu fyzického napadnutia jeho bývalej partnerky. Niektorí politici však považujú za dôležitejšie ceny potravín. Tie sú napriek klesajúcej inflácii stále vysoké. Poslanci preto prevzali iniciatívu a presadili viacero zmien, ktoré majú ceny potravín znížiť. Je riešením zníženie odvodov a cenová regulácia? V relácii Téma dňa diskutovali Jaroslav Karahuta (Sme rodina), Richard Takáč (Smer-SSD) a Emil Macho.

20230627_tema_dna_14.jpg
TA3

„Inflácia klesá,“ tvrdí Karahuta. Upozornil, že inflácia je nestabilný a ťažko ovplyvniteľný ekonomický faktor. Ako príklad uviedol vysokú infláciu v Poľsku. „Keby bol štát zasiahol pred rokom do energií, tak sme ušetrili strašne veľa peňazí,“ dodal. Podľa neho bude inflácia na konci roka okolo 10 percent.

„Inflácia u potravín je veľký problém,“ uviedol Emil Macho, predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. „Ľudia ich nakupujú každý deň a vidia dennodenne vysokú infláciu,“ pokračoval. Dôležité podľa neho je, aby naše poľnohospodárstvo a potravinárstvo boli konkurencieschopné. „Sme presvedčení, že v septembri a októbri budeme hovoriť o ďaleko nižšej inflácii, ako je 20 percent,“ doplnil.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok