Karahuta považuje Kollárovu kauzu za kampaň. Ľudí trápia iné témy, myslí si Takáč

ta3
27.6.2023 21:14

Boris Kollár čelí odvolaniu pre kauzu fyzického napadnutia jeho bývalej partnerky. Niektorí politici však považujú za dôležitejšie ceny potravín. Tie sú napriek klesajúcej inflácii stále vysoké. Poslanci preto prevzali iniciatívu a presadili viacero zmien, ktoré majú ceny potravín znížiť. Je riešením zníženie odvodov a cenová regulácia? V relácii Téma dňa diskutovali Jaroslav Karahuta (Sme rodina), Richard Takáč (Smer-SSD) a Emil Macho.

20230627_tema_dna_14.jpg
TA3

Kollár a domáce násilie

Jaroslav Karahuta, predseda Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, si myslí, že násilie nie je v poriadku v žiadnom prípade. „Adekvátnosť tejto situácie môže posúdiť len ten, ktorý v tejto situácii bol,“ myslí si. „Zaujímavé je to, že nikto nerieši tú príčinu, to ohrozenie života toho dieťaťa,“ sťažoval sa Karahuta. Podozrieva, že kauza sa objavila až teraz, lebo je tri mesiace pred voľbami. „Niekto asi financuje tú celú kampaň,“ dodal.

„Odmietam akékoľvek násilie bez rozdielu,“ uviedol Richard Takáč, poslanec NR SR za stranu Smer-SSD. Myslí si však, že prípad okolo Borisa Kollára má viacero rozmerov. „Kollár to priznal, ale je to po dvanástich rokoch a tri mesiace pred voľbami,“ skonštatoval Takáč. Za naozajstný cieľ tejto kauzy označil generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Dôvod neujasnil. Údajne však za to môže Daniel Lipšic, ktorý sa podľa neho snaží už dlhodobo zlikvidovať opozíciu. „Však to preukazujeme na tlačových konferenciách,“ dodal.

Karahuta verí, že prípadom sa bude zaoberať aj generálna prokurátora. O odvolaní Kollára z pozície predsedu parlamentu povedal, že s tým absolútne nemôže súhlasiť. „Pán Kollár nespravil nič zlé v rámci politiky,“ uviedol. Takáč potvrdil, že Smer mimoriadnu schôdzu na odvolanie Kollára zo svojho postu nepodporí. „Ľudí na Slovensku trápia iné témy,“ doplnil.

Drahé letné potraviny a inflácia

Takáč obvinil predchádzajúcu vládu, že na zníženie cien nespravila nič. „Navrhovali sme určité kroky a som rád, že nám prešli minimálne dva zákony o cenách potravín,“ uviedol.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok