Ukrajina od začiatku ofenzívy oslobodila viac ako sto kilometrov štvorcových svojho územia

ta3 čtk
26.6.2023 08:36

Ukrajinské sily od začiatku protiofenzívy oslobodili zhruba 130 štvorcových kilometrov územia pozdĺž línie južného frontu. Informovala o tom dnes námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová, ktorú citovala agentúra Reuters.

Ruskí partizáni najímajú tisíce členov na útoky proti Moskve. Máme serióznu výzbroj, dodal veliteľ
TASR/AP

"Situácia na juhu sa počas posledného týždňa podstatne nezmenila," dodala Maljarová. Z východnej časti frontu, ktorá zahŕňa smery na Lyman, Bachmut, Avdijivku a Marjinku, bolo podľa jej informácií počas uplynulého týždňa hlásených asi 250 bojových stretov.

Zdroje ukrajinskej armády, ktoré cituje spravodajský server CNN, uviedli, že frontové línie na Ukrajine za posledné dva dni zažili ťažké boje s viac ako 20 stretmi v Doneckej oblasti. V Kupjanskej oblasti pri Charkove, kde sa Rusi už viac ako mesiac snažia o prielom, spustila ruská strana silnú delostreleckú a mínometnú paľbu.

V Bachmute sú stále boje

V okolí Bachmutu "držia (vojaci) iniciatívu, pokračujú v útočných operáciách a zatláčajú nepriateľa späť. Za posledný deň postúpili ukrajinské sily na južnom a severnom krídle okolo Bachmutu o 600 až 1000 metrov," povedal hovorca východného zoskupenia ukrajinských vojsk Serhij Čerevaty. Podľa jeho informácií bolo za posledný deň zabitých takmer 200 ruských vojakov, dodala CNN, ktorá nemôže overiť ukrajinské tvrdenia o bojovom postupe či stratách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok