Vojna sa vracia do Ruska, vyhlásil Zelenskyj. Konflikt podľa neho spôsobuje viac škôd Rusom

ta3 tasr
26.6.2023 07:17

Ruská útočná vojna proti Ukrajine spôsobuje čoraz viac škôd v samotnom Rusku. Uviedol to v nedeľu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, podľa ktorého medzičasom vidno, že "vojna sa vracia do domovského prístavu". Informuje agentúra DPA.

Ukrajina musela vrátiť nefunkčný systém protivzdušnej obrany
TASR/AP

"Čím dlhšie ruská agresia trvá, tým viac škôd spôsobuje Rusko samo sebe," povedal Zelenskyj v pravidelnom večernom príhovore. Nie je jasné, či tým mal na mysli hospodárske problémy Ruska alebo krátku vzburu žoldnierskej Vagnerovej skupiny z uplynulého víkendu.

Záporožská elektráreň

Ukrajinský líder poukázal aj na situáciu okolo Rusmi kontrolovanej Záporožskej jadrovej elektrárne, ktorá je najväčšou v Európe. "Pozornosť svetovej verejnosti voči existujúcej ruskej hrozbe pre Záporožskú jadrovú elektráreň je, žiaľ, stále nedostatočná," sťažoval sa Zelenskyj.

Informoval tiež o rade rozhovorov, ktoré v nedeľu viedol so zahraničnými politikmi. Okrem amerického prezidenta Joea Bidena telefonoval s kanadským premiérom Justinom Trudeauom a poľským prezidentom Andrzejom Dudom. "Pozitívne rozhovory, ktorú sú momentálne pre nás všetkých veľmi dôležité," zhodnotil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok