Premiér Ódor je o situácii v Rusku informovaný, zvolal zasadnutie bezpečnostnej rady

ta3 TASR
24.6.2023 15:21

Premiér Ľudovít Ódor je o situácii v Ruskej federácii priebežne informovaný, budúci týždeň zasadne aj Bezpečnostná rada SR. Uviedol jeho hovorca Peter Majer. Občanom predseda vlády odporúča, aby sa riadili pokynmi Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR. To občanom neodporúča do Ruska cestovať.

"Predseda vlády je o situácii v Ruskej federácii priebežne informovaný. Je v intenzívnom kontakte s ministrami zahraničných vecí a obrany, a rovnako aj s medzinárodnými partnermi. Dianie budeme naďalej monitorovať a analyzovať. Na budúci týždeň zasadne aj Bezpečnostná rada SR," uviedol hovorca predsedu vlády.

Upozornil slovenských občanov v Rusku

Občanom premiér radí sledovať odporúčania rezortu diplomacie. "Tým, ktorí sa už na území Ruskej federácie zdržiavajú, odporúča dôsledne dodržiavať pokyny miestnych bezpečnostných služieb a vyhýbať sa miestam s vysokou koncentráciou ľudí a verejným zhromaždeniam," dodal hovorca.

Šéf súkromnej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin obvinil vedenie ruskej armády, že nariadilo raketové útoky na tábory jeho bojovníkov. V reakcii na to prisľúbil, že "zastaví" najvyššie vedenie ruskej armády. V sobotu vyhlásil, že vagnerovci obsadili veliteľstvo ruskej armády v meste Rostov na Done a získali kontrolu nad všetkými miestnymi vojenskými objektami.

Ruský prezident Vladimir Putin označil toto konanie za "zradu". Zároveň pohrozil "nevyhnutným trestom" pre tých, ktorí rozdeľujú ruskú spoločnosť. V televíznom prejave uviedol, že vysoké "ambície" niektorých jednotlivcov viedli k "vlastizrade".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok