V Tunisku sa vykoľajil vlak. Nehoda si vyžiadala dve obete, ďalších 34 ľudí je zranených

ta3 ČTK
21.6.2023 09:45

Železničná nehoda v Tunisku si vyžiadala dvoch mŕtvych a ďalších 34 ľudí bolo zranených, píše agentúra AFP s odvolaním sa na správu tuniských železníc.

V Tunisku sa vykoľajil vlak. Nehoda si vyžiadala dve obete, ďalších 34 ľudí je zranených
Twitter/Adri (ilu)

Nešťastie sa odohralo v noci na stredu na trase medzi hlavným mestom Tunis a prístavným mestom Gábes na juhu krajiny. Pri vykoľajení vlaku zhruba 150 kilometrov od hlavného mesta zahynul rušňovodič a jeho asistent, uviedla stanica Radio Tunisienne s odvolaním sa na zdravotnícky zdroj.

Rušňovodič zahynul, keď sa lokomotíva prevrátila pri vjazde do stanice Msákin. Tri vagóny potom vykoľajili, jeden cestujúci zahynul a 34 ďalších bolo zranených, uviedla vo vyhlásení správa tuniských železníc. Príčina nehody sa vyšetruje.

Dvadsaťosem zranených po ošetrení opustilo nemocnicu. Šesť ďalších sa musí podrobiť ďalším vyšetreniam, ich stav ale podľa úradov nie je vážny.

Vlani v marci sa na juhu tuniskej metropoly pri zrážke vlakov zranilo najmenej 95 ľudí. Najhoršie železničné nešťastie z minulej doby Tunisko zažilo roku 2015. Vo Fahse asi 60 kilometrov juhozápadne od Tunisu tam pri zrážke vlakov zahynulo 18 ľudí. Príčinou vtedy bola porucha signalizácie na prejazde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok