FOTO: V Hronskom Beňadiku sa zrazil vlak s kamiónom. Zranení majú byť vodič aj rušňovodič

ta3 TASR
17.6.2023 09:07

Zrážku kamióna a osobného vlaku, ku ktorej došlo v sobotu v skorých ranných hodinách na nechránenom železničnom priecestí v Hronskom Beňadiku, v miestnej časti Psiare, spôsobil 37-ročný turecký vodič nákladného auta. Policajti ho na mieste zadržali. Informovala o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

"Vodič kamióna nerešpektoval svetelnú signalizáciu a vošiel na priecestie, kde došlo k zrážke s prechádzajúcim osobným vlakom. Vozidlo zostalo prevrátené na bok. Ide o železničné priecestie, kde je aktuálne jazda nákladným vozidlám zakázaná dopravným značením," konštatovala polícia.

Prevoz do nemocnice

"Na mieste nehody sa stále pracuje, vykonávame neodkladné procesné úkony. Všetky bližšie okolnosti zrážky sú predmetom jej ďalšieho vyšetrovania. Požitie alkoholu u vodiča nákladného vozidla ani u rušňovodiča sa nezistilo," dodala polícia.

Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová spresnila, že k zrážke prišlo približne o 05.40 h. "Ide o priecestie ktoré je vybavené svetelným zariadením, ale bez závor," uviedla. Zranení majú byť podľa jej slov vodič kamióna i rušňovodič. "Približne 20 ďalších cestujúcich sa nezranilo, do Kozároviec ich previezol autobus," dodala. Na trase Hronský Beňadik - Kozárovce museli zabezpečiť náhradnú autobusovú dopravu. Železničnú dopravu v tomto úseku obnovili od 11.30 h.

Hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová potvrdila, že záchranári na mieste ošetrili dvoch zranených. "Prvý z nich mal len povrchové poranenia, druhého s viacerými poraneniami previezli do nemocnice," dodala.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok