Hrunčáková sa vo finále nepredstaví. Stopku jej vystavila Ruska Kudermetovová

ta3 TASR
17.6.2023 16:42

Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková sa neprebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA v holandskom Hertogenboschi. V sobotnom semifinále prehrala s najvyššie nasadenou Veronikou Kudermetovovou z Ruska v dvoch setoch 3:6, 2:6.

Hrunčáková sa vo finále nepredstaví. Stopku jej vystavila Ruska Kudermetovová
TASR - Jaroslav Novák

Za úspešné pôsobenie v Hertogenboschi si pripíše 105 bodov do singlového rebríčka WTA, v ktorého onlajn vydaní sa posunula o 21 priečok nahor na aktuálne 123. miesto.

Kudermetovová v prvom sete dvakrát zobrala Slovenke podanie a za stavu 5:3 využila pri svojom servise hneď prvý setbal. V úvode druhého mala Hrunčáková šancu na brejk, ale nevyužila ju. Ruska potom spresnila hru, opäť získala brejk a doviedla duel do víťazného konca. Kudermetovová nastúpi v boji o titul proti štvrtej nasadenej krajanke Jekaterine Alexandrovovej.

"Nebolo to ľahké, pretože Viktória hrala naozaj dobre a veľmi agresívne. Myslím si, že bolo pre mňa veľmi dôležité, že som zostala sústredená a hrala agresívne počas celého stretnutia," povedala Kudermetovová podľa oficiálnej webstránky WTA. Ruska uspela aj v treťom vzájomnom zápase s Hrunčákovou a opäť nestratila ani set.

Dvadsaťpäťročná Hrunčáková sa spolu s krajankou Terezou Mihalíkovou predstaví v Hertogenboschi ešte vo finále štvorhry, ktoré bolo na programe v sobotu od 15.45 h. Slovenky v ňom čakalo japonské duo Ena Šibaharová, Šuko Aojamová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok