WTA v Hertogenboschi: Hrunčáková zdolala Kruegerovú a zahrá si v semifinále

ta3 TASR
16.6.2023 18:03

Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková sa prebojovala do semifinále dvojhry na turnaji WTA v holandskom Hertogenboschi. V piatkovom štvrťfinále vyradila Američanku Ashlyn Kruegerovú v dvoch setoch 6:4, 6:4. V boji o finále sa stretne s lepšou zo súboja medzi najvyššie nasadenou Veronikou Kudermetovovou z Ruska a Švajčiarkou Celine Naefovou.

WTA v Hertogenboschi: Hrunčáková zdolala Kruegerovú a zahrá si v semifinále
TASR/Jaroslav Novák

V prvom sete si udržali obe hráčky svoje podanie až do deviateho gemu, pričom Hrunčáková zahrala pri svojom tri čisté hry. Po tretej brejkla súperku a následne premenila opäť pri svojom servise druhý setbal. 

V druhom sete prišiel brejk už v tretej hre a opäť sa oň postarala Hrunčáková, ktorá sa ujala vedenia 2:1 a následne aj 3:1. Kruegerová kontrovala čistou hrou, ale súperku v ďalšom priebehu nedokázala brejknúť a tak sa z postupu do semifinále tešila slovenská tenistka, ktorá premenila hneď prvý mečbal. Duel trval hodinu a 18 minút.

Hrunčáková sa spolu s krajankou Terezou Mihalíkovou predstaví v Hertogenboschi aj v semifinále štvorhry, ktoré bolo na programe v piatok po 18.00 h. Slovenky v ňom čakalo gruzínsko-bieloruské duo Oksana Kalašnikovová, Alexandra Sasnovičová.

Ženy - dvojhra - štvrťfinále

Viktória HRUNČÁKOVÁ (SR) - Ashlyn Kruegerová (USA) 6:4, 6:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok