Motivácia pre ruských vojakov. Za zničenie vojenskej techniky NATO získajú odmenu

ta3 TASR
16.6.2023 10:31

Ruskí vojaci, ktorí zničili nemecké tanky Leopard a americké obrnené vozidlá používané ukrajinskou armádou, dostanú finančnú odmenu. Oznámilo to v piatok ruské ministerstvo obrany, informuje agentúra Reuters.

Rusi tvrdia, že zatlačili späť jednotky, ktoré prenikli do Ruska a zabili viac ako 70 ľudí
TASR/AP

Podľa rezortu to bude súčasťou širšieho balíka odmien, v rámci ktorého vyplatili individuálne bonusy od začiatku invázie na Ukrajinu už viac ako 10 000 príslušníkom ruskej armády.

Na základe správ od ruských poľných veliteľov sú v súčasnosti uskutočňované platby pre vojakov, ktorí zničili tanky Leopard ako aj ozbrojené bojové vozidlá vyrobené v Spojených štátoch a iných krajinách NATO, uviedol rezort obrany.

Vyznamenanie Hrdina Ruska

Ruský minister obrany Sergej Šojgu udelil v nedeľu vyznamenania Hrdina Ruska vojakom, ktorí zničili tanky Leopard a bojové vozidlá pechoty používané na Ukrajine. Podľa ministerstva bolo do 31. mája odmenených 10 257 vojakov za zničenie vyše 16 000 kusov položiek z Ukrajiny a západného vojenského vybavenia.

Zničenie ozbrojeného vozidla nepriateľa je ohodnotené sumou 50 000 rubľov (asi 545 eur) a tank 100 000 rubľov (1090 eur). Vojenskí piloti a vojaci obsluhujúci systémy protivzdušnej obrany dostávajú za každé zničené ukrajinské lietadlo alebo vrtuľník 300 000 rubľov (asi 3270 eur). Rovnako sú ohodnotené aj zásahy raketových systémov Točka a HIMARS americkej výroby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok