Gašpar a Spišiak sú krok od vstupu do politiky. V ta3 prezradili, čo ich motivuje

ta3/SB, PB
14.6.2023 20:53

Dvaja bývalí prezidenti policajného zboru, dva rôzne príbehy, ale napokon možno podobné osudy. Obaja sú krok od vstupu do politiky. Aké sú ich motivácie a čo chcú dosiahnuť? V Téme dňa odpovedali na otázky Tibor Gašpar a Jaroslav Spišiak.

cd_24.jpg
TA3

Predčasné závery

Gašpar uviedol, že je predčasné hovoriť, či by sa vrátil do policajnej služby alebo do funkcie policajného prezidenta. Reagoval nasledovne: "Ak táto krajina akceptuje to, že v pozícii špeciálneho prokutátora je odsúdený človek neprokurátor za zabitie, ak táto krajina akceptuje, že vo vedení policajného zboru a elitnej NAKY sú policajti obvinení z vážneho zneužívania svojich právomocí a naďalej tie právomoci plnia, tak kde sú médiá, ktoré na to majú poukázať?"

Vysvetlil, že nevieme, ako voľby dopadnú. "Občania nám dajú odpoveď, či nás chcú alebo nechcú v politike vidieť. Následne môžeme realizovať to, čo tu obidvaja deklarujeme cez politické nástroje," doplnil.

"Policajt môže byť politik, keď skončí s políciou, v tom nie je nič zlé. Policajný prezident vidí, kde sú problémy," reagoval Spišiak, ktorý vstúpil do strany Progresívne Slovensko. Nemá ambíciu ašpirovať na policajné funkcie, keďže už najvyššiu pozíciu zastával. "To už mám za sebou," okomentoval. "Zatiaľ v strane nedebatíme, kto bude akú funkciu zastávať po voľbách. Riešime program a to, čo ponúkneme voličom," povedal v Téme dňa.

Gašpar prezradil, že má záujem kandidovať za poslanca za stranu Smer. "Všetko ukážu najbližšie dni," dodal.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť nižšie.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok