ANKETA: Fanúšikovia Rammsteinu sa už nevedia dočkať. Čo si myslia o kontroverzii kapely?

ta3/Alžbeta Múcsková
14.6.2023 06:00

V stredu 14. júna sa na Slovensku uskutoční jeden z najväčších koncertov, aké sme tu kedy mali. Metalová skupina Rammstein vystúpi na trenčianskom letisku pred približne 40-tisíc fanúšikmi. V ankete sme niektorých z nich vyspovedali. Pýtali sme sa na ich začiatky s kapelou, na prípravy na koncert aj na kontroverzné kauzy, ktoré sa okolo kapely točia.

ANKETA: Fanúšikovia Rammsteinu sa už nevedia dočkať. Čo si myslia o kontroverzii kapely?
Profimedia (upravené)

Aké máte pocity pred koncertom a na čo sa najviac tešíte?

Erik (31)

Zatiaľ si stále neuvedomujem, že je ten koncert tak blízko. Vnímam ho len v rámci logistiky. Plánujem ísť autom a avizovaná doprava a zápchy nie sú vôbec dobrou vyhliadkou. Na koncerte budem stáť, je to môj prvý metalový koncert tento rok. Teším sa ak odznejú moje najobľúbenejšie pesničky ako Mein Herz Brennt, Mann Gegen Mann či Auslander z novšej tvorby.

Lukáš (35)

Už ani nemôžem v noci spať, tak sa teším. Keď chodím okolo letiska a vidím, ako tam rastú tribúny a stage, o to viac som nedočkavý. S partiou tam ideme pešo, keďže to máme kúsok od domu a doprava v meste bude úplne šialená. Lístky sme si kúpili do Feuerzone, chceme si čo najviac užiť tú šou. Teším sa aj na celkovú atmosféru, bude tam mnoho pozitívne naladených Rammstein fanúšikov.

Michal (26)

Na koncerty veľmi nechodím, preto vôbec neviem, aké mať očakávania. V médiách sa však spomína, že to má byť najväčší koncert v histórii Slovenska, takže sa celkom teším. Na koncert sa plánujem dostať pešo. Keďže pochádzam z Trenčína a mám to kúsok. Lístky máme na sedenie.

Karolína (31)

Pocity sú neskutočné, tak veľmi sa teším. Od augusta, ako bolo oznámené turné, som sa tešila a nevedela dočkať. A teraz je to všetko omnoho intenzívnejšie. Prvýkrát ma čaká Feuerzone, čo tiež znásobuje všetky emócie. Na koncert sa chystám vlakom už doobeda, aby som dostatočne nasala celú atmosféru. 

Prvý koncert pre mňa celkovo, nielen Rammsteinu som absolvovala vlani v Prahe na otvorení turné. Neskutočne som si to užila, všetko naplnilo moje očakávania. Dokonca to bolo lepšie, ako som si predstavovala. Ostali mi len tie najlepšie pocity a najmä spomienky. 

Nedá sa vybrať niečo konkrétne, na čo sa najviac teším, pretože sa teším na všetko – na perfektnú šou, fantastickú hudbu, atmosféru, všetkých fanúšikov Rammsteinu, skupinu Abelard, jednoducho úplne na všetko.

William (25)

Pocity pred koncertom mám zmiešané. Je to preto, lebo idem s kamarátmi, a tí tam chcú byť strašne skoro, aby sme boli vpredu. Väčšinu dňa tak zabijem cestovaním a čakaním. Našťastie ideme autom. Verím ale, že koncert potom bude stáť za to. Teším sa na atmosféru, ktorá tam bude panovať, a taktiež samozrejme na šou, ktorú Rammstein vie robiť. Určite to nie je môj prvý metalový koncert, dokonca ani môj prvý koncert tejto kapely. Na takýchto koncertoch radšej stojím, aby som bol čo najbližšie.

Martin (21)

Pocity pred koncertom mám super. Idem sa tam pozrieť najmä pre to, že ide o legendárnu skupinu a očakávam najväčšiu a najlepšiu produkciu, akú som kedy videl. Stage sa v Trenčíne staval už niekoľko týždňov dopredu. Ideme tam autom a miesta máme na státie, aby sme si mohli aj zatancovať. Som rockové dieťa, takže toto nie je môj prvý koncert. Pred rokom som takto bol napríklad na Red Hot Chilli Peppers na Lovestream festivale v Bratislave.

Rammstein Profimedia
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok