ANKETA: Fanúšikovia Rammsteinu sa už nevedia dočkať. Čo si myslia o kontroverzii kapely?

ta3/Alžbeta Múcsková
14.6.2023 06:00

V stredu 14. júna sa na Slovensku uskutoční jeden z najväčších koncertov, aké sme tu kedy mali. Metalová skupina Rammstein vystúpi na trenčianskom letisku pred približne 40-tisíc fanúšikmi. V ankete sme niektorých z nich vyspovedali. Pýtali sme sa na ich začiatky s kapelou, na prípravy na koncert aj na kontroverzné kauzy, ktoré sa okolo kapely točia.

ANKETA: Fanúšikovia Rammsteinu sa už nevedia dočkať. Čo si myslia o kontroverzii kapely?
Profimedia (upravené)

Ako ste objavili skupinu Rammstein a prečo ste si ju obľúbili?

Erik (31)

Nie som si istý, či to bolo cez kamarátov alebo na hudobnom kanáli. V tom čase na nich chodili aj klipy skladieb Amerika a Benzin. Okamžite sa u mňa stali sa dookola počúvateľnými. Neskôr, vo svojom najväčšom metalistickom období, som sa ku kapele vracal, aby som si od nich vypočul čo najviac. Som rád, že stále vydávajú nové albumy.

Lukáš (35)

Rammstein som prvýkrát počul v jednej televíznej hudobnej relácii a pravdupovediac, nejak mi na prvé vypočutie nesadli. Asi najmä kvôli nemeckému jazyku. Až po nejakom čase, keď som sa dostal k albumu Mutter a mal som možnosť si ho viackrát vypočuť, sa môj názor úplne otočil.

Michal (26)

Rammstein som spoznal tak, že sme si s kamarátmi ako deti dosť často púšťali pesničku Du hast na telefónoch. Nemôžem povedať že by som si skupinu obľúbil, poznám od nich naozaj len asi tie najznámejšie pesničky ako Du hast, Deutchland, Ich Will a Amerika. Na koncert idem len preto že je to u nás v Trenčíne, tak si niečo také nechcem nechať ujsť.

Karolína (31)

Spomínam si na videoklipy Sonne a Links 2-3-4, ktoré mi utkveli v pamäti. Neskôr som sama začala viac pátrať po tejto kapele vďaka pesničke Du Hast, ktorá sa nakoniec stala pre mňa tou najobľúbenejšou zo všetkých. Následne sa z toho stala úplná závislosť. Najviac zo všetkého ma fascinuje tá hudobná súhra všetkých nástrojov vyšperkovaná spevom Tilla Lindemanna. Tým je Rammstein Rammsteinom a koncertná šou to ešte všetko pekne podčiarkuje.

William (25)

Skupinu Rammstein som spoznal pred niekoľkými rokmi. Myslím, že mi ju ukázal kamarát na strednej škole.

Martin (21)

Ani neviem, od základnej školy som registroval ich popularitu. Nepočúval som ich nejako pravidelne, sem tam som si niečo pustil.

Rammstein Profimedia
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok