Tak takto?!: Komunistom je typické hľadať nepriateľa, tvrdí Naď. Blanár hovorí o najnedemokratickejších krokoch

ta3/Patrik Mindžák
13.6.2023 14:07

Začala sa posledná schôdza parlamentu v tomto zložení. Poslanci hlasovali o podpore Programového vyhlásenie vlády. Tiež sa zvoláva mimoriadna schôdza iniciovaná Smerom o hybridných hrozbách. V relácii Tak takto?! o tom porozprávali Juraj Blanár (Smer-SD) a Jaroslav Naď (Demokrati).

tak_takto_99.jpg
TA3

"Dôvodov, prečo podporíme Programové vyhlásenie vlády, je viacero. Chcú pokračovať v tom, čo sa začalo pri vládnutí Eduarda Hegera," priblížil Naď s tým, že tiež sa im páči jasné smerovanie zahraničnej politiky a obrany. Chceme to najlepšie pre Slovensko, preto vládu podporíme, vyhlásil.

Úradnícka vláda je prezidentkina vláda, keďže nevznikla po dohode politických strán zvolených do parlamentu, oznámil Blanár. "Vláda od nás dôveru nedostane."

"Komunistom ako vám je typické hľadať vnútorného či vonkajšieho nepriateľa. Nejde vám o ľudí, ale o výsledky vo voľbách," kritizoval Naď politiku Smeru. Blanár mu oponoval, že za zlyhanie Matovičovej, a neskôr aj Hegerovej vlády, si môžu sami. Napriek tomu však naďalej za všetko vinia Smer. "Robíte najnedemokratickejšie kroky, aké sa vôbec môžu robiť."

Mimoriadnu schôdza o hybridných hrozbách sťahujeme, keďže sa kampaň NATO presúvať po voľbách, dodal Blanár.

Celú reláciu Tak takto?! s Jurajom Blanárom a Jaroslavom Naďom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok