Sulík, Fico aj Matovič. Prinášame prehľad majetkov politikov od Thajska až po vinicu pri Bratislave

ta3/Denis Dufala
23.6.2023 06:20

Verejní funkcionári sú podľa zákona povinní priznávať svoje príjmy a majetky odkedy sa ujali výkonu funkcie. Porovnávali sme, ako sa menili majetkové priznania najvyšších predstaviteľov Slovenska a čo všetko vlastnia.

Majetky najvyšších predstaviteľov Slovenska. Čo všetko vlastnia?
TASR/Martin Baumann/ta3/David Duducz/ Denis Dufala

Igor Matovič

Predseda klubu s najvyšším počtom hlasov v parlamentných voľbách v roku 2020 nemá podľa vyplnených údajov pre NR SR žiadne hnuteľné ani nehnuteľné veci. Bol konateľom spoločnosti Regiopress, jeho podnikateľská činnosť bola vo všetkých predmetoch podnikania ukončená v roku 2022. Za rok 2021 zarobil 63-tisíc eur, takmer rovnako ako rok predtým (pozn. red. ako poslanec pred rokom 2020 zarobil 36-tisíc eur). Regiopressu patrí budova na Pekárskej ulici v Trnave. Podľa jeho slov sa o financie v domácnosti starala manželka.

Na jeho manželku Pavlínu Matovičovú je napísaná vila s dvojitou garážou v meste Trnava na Odbojárskej ulici. Ďalší dom v Trnave vlastní na Študentskej ulici. Táto stavba je využívaná aj cukrárňou a podľa google maps je to aj kancelária klubu OĽANO. Matovičovci vlastnia aj výškovú budovu s ubytovňou na Kollárovej ulici v Trnave – sídli v nej aj stredisko sociálnej starostlivosti. Okrem uvedeného je na Pavlínu Matovičovú napísaná aj národná kultúrna pamiatka na Kapitulskej ulici, ktorá je v katastri klasifikovaná ako dom.

Richard Sulík

Rok 2021 bol pre predsedu strany SASKA z pohľadu zverejnených oznámení najplodnejším, čo sa týka príjmov z funkcie. Zarobil viac ako 60-tisíc eur, zhruba o štyri tisícky viac ako v roku 2020. Byt na Štetinovej ulici predal po roku 2021, v tej istej bytovke býva aj exminister práce Milan Krajniak (Sme Rodina). Susedili aj s bývalým tajomníkom ministerstva práce Borisom Ažaltovičom (pozn. red. podporu v komunálnych voľbách v roku 2018 mal aj od strán SASKA, OĽANO, Sme Rodina, KDH a ďalšie).

V bytovke na Štetinovej býva aj podpredsedníčka Západoslovenskej distribučnej spoločnosti Jana Somorovská, ktorá je zároveň členkou strany SASKA. V mestskej časti Bratislava-Vinohrady vlastní Sulík byt na Jedenástej ulici spoločne so štyrmi garážovými miestami a dvorom pred budovou s rozlohou viac ako 200 m2.

Ďalší byt vlastní na Kyčerského ulici v blízkosti úradu vlády. Sulíkovci vlastnia aj dva domy v Zlatých Moravciach, ktoré patria medzi chránené nehnuteľnosti v pamiatkovej zóne. Ešte v roku 2021 podiel na týchto nehnuteľnostiach priznával aj Richard Sulík, teraz sú napísané primárne na Michala a Annu Sulíkovcov. Vlastní tiež auto značky BMW z roku 2014 a spláca úver, ktorý si vzal v roku 2019. Má tiež podiel v dvoch firmách a v roku 2019 využíval auto Mercedes Benz, ktoré je majetkom inej osoby.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok