V Marseille sa strieľalo na terase baru v centre mesta, štyria muži sú zranení

ta3 ČTK
13.6.2023 10:18

V Marseille na juhu Francúzska sa v pondelok krátko pred polnocou strieľalo na terase baru v centre mesta. Na mieste ostali štyria zranení muži, jeden z nich bol v utorok ráno stále v ohrození života. Strelci z miesta činu utiekli, napísala agentúra AFP.

Polícia Francúzsko Paríž 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

V Marseille sa v posledných týždňoch odohralo niekoľko násilných stretov v súvislosti s obchodom s drogami. Najnovší incident má podľa AFP zrejme aj spojitosť s drogovým prostredím. Znepokojenie vo Francúzsku spôsobil aj štvrtkový útok nožom v Annecy, po ktorom zostali zranení dvaja dospelí a štyri deti.

V pondelok zhruba hodinu pred polnocou začalo niekoľko strelcov s rôznymi zbraňami páliť na skupinu štyroch mužov sediacich na terase baru Belle de Mai v centre Marseille. Jeden postrelený bojuje o život, jeden je v nemocnici, dvaja boli zranení ľahko. 

Postreleným je medzi 30 a 48 rokmi, niektoré z nich polícia v minulosti spájala s obchodom s drogami. Auto strelcov sa našlo spálené na uhol niekoľko kilometrov od miesta činu, na severnom predmestí. Prípad vyšetruje polícia.

Od začiatku roka v Marseille pri potýčkach spojených s obchodom s drogami prišlo o život 23 ľudí, uvádza AFP. V celom departemente Bouches-du-Rhône, ktorý obklopuje mesto, počas vlaňajška z rovnakých dôvodov zomrelo celkom 32 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok