Protiofenzíva sa začala, potvrdil Zelenskyj. Sme pozitívne naladení, odkazuje Putinovi

ta3 tasr
10.6.2023 15:42

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu bez ďalších podrobností potvrdil, že na Ukrajine už prebieha protiofenzíva zameraná na získanie území okupovaných ruskými silami. Vyjadril sa tak na spoločnej tlačovej konferencii s kanadským premiérom Justinom Trudeauom, ktorý je na návšteve Kyjeva. Informuje agentúra AFP.

"Na Ukrajine prebiehajú protiofenzívne a obranné akcie: v tejto fáze nebudem hovoriť o podrobnostiach," povedal Zelenskyj.

Ruský prezident Vladimir Putin už v piatok tvrdil, že očakávaná ukrajinská protiofenzíva proti ruským silám sa už začala, avšak je bezúspešná.

Zelenského sa v sobotu novinári v Kyjeve pýtali aj na tieto Putinove tvrdenia o údajnom "neúspechu" protiofenzívy, on však pokrčil plecami a odmietavo zdvihol obočie, uvádza denník The Guardian.  

"Je zaujímavé, čo Putin povedal o našej protiofenzíve. Podľa mňa je dôležité, aby Rusko vždy cítilo, že im (ruským silám) už neostáva veľa času," povedal Zelenskyj. Dodal, že je v každodennom kontakte s ukrajinskými vojenskými veliteľmi, a to vrátane šéfa ozbrojených síl Valerija Zalužného, pričom všetci sú podľa jeho slov "teraz pozitívne naladení - povedzte to Putinovi!"

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok