Zelenskyj ocenil hrdinstvo ukrajinských vojakov, ktorí zvádzajú ťažké boje

ta3 tasr
9.6.2023 22:39

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok vyzdvihol hrdinstvo ukrajinských vojakov v čase, keď na juhovýchode Ukrajiny prebiehajú intenzívne boje. Informovala o tom agentúra AFP.

Zelenskyj telefonoval s Macronom. Hovoril s ním o návšteve Číny a ocenil podporu Kyjeva
TASR/AP

"Vidíme vaše hrdinstvo a sme vám vďační za každú minútu vášho života," odkázal Zelenskyj vojakom v pravidelnom večernom príhovore. Ukrajina je podľa jeho slov taká slobodná, ako sú práve ukrajinskí vojaci. Intenzívne boje na juhovýchode Ukrajiny považuje Moskva za začiatok plánovanej rozsiahlej ukrajinskej protiofenzívy. Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že zatiaľ je ťaženie ukrajinských síl v rámci tejto operácie neúspešné.

Ukrajina tvrdí, že jej armáda je pripravená na spustenie protiofenzívy proti ruským okupantom. Začiatok očakávanej vojenskej operácie však Kyjev zatiaľ nepotvrdil.

Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Olexij Danilov tento týždeň uviedol, že "keď Ukrajina spustí protiofenzívu, každý o tom bude vedieť".

Zelenskyj sa vo svojom večernom prejave k špekulovanej protiofenzíve nevyjadril. Podrobnejšie nehovoril ani o vývoji na bojisku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok